Food: Härkäpavut

Nopea vadelmainen juustokakku laseissa

27.8.2018 Teksti: inspirations

*Kaupallinen yhteistyö Verso Food

Nopea vadelmainen juustokakku laseissaJuustokakun aineet

Tämän jälkkäriherkun voisi nimetä toisinkin, mutta maultaan ja koostumukseltaan se muistuttaa eniten juustokakkua – vaikkei sen valmistamisessa tarvita uunia tai edes hyydyttämistä. Herkun pohjan ja täytteen aineet vain sekoitetaan keskenään, kootaan annoslaseihin ja koristellaan.

Terveelliset herkut ovat parhautta – ja niin tämäkin. Sokeriton ja viljaton jälkkäriherkku makeutetaan ravinnerikkailla taateleilla ja taikinasta pääosa on HÄRKIS® Rouheseosta. Sillä onkin muuten helppo korvata missä tahansa makeissa tai suolaisissa leivonnaisissa osa jauhoista ja samalla nostaa niiden proteiini- ja ravintopitoisuutta reilusti. HÄRKIS® Rouheseos vain hurautetaan esim. tehosekottimessa jauheeksi ja käytetään sellaisenaan.

Juustokakku annoslaseissaVadelmajuustokakku

Ison kakun sijasta on juhlissakin kiva idea tarjota makeat herkut valmiissa annoksissa. Näitä justokakkuannoksia voi koota pienempiinkin annoskuppeihin ja asetella ne kauniisti tarjolle erilaisilla kukin koristelluilla tarjottimilla ja tasoilla.

Kerrosherkku laseissaMascarponevaahto vadelmilla

Nopea vadelmainen juustokakku laseissa

4 annosta

Pohja:

1,5 dl HÄRKIS® Rouheseosta

1 dl mantelijauhoja (tai muita haluamiasi jauhoja)

1 dl taateleita

1,5 lusikallista juoksevaa kookosöljyä (myös muut oljyt käyvät)

hippusellinen steviaa (tai haluamaasi makeutusta)

Mascarpone-vaahto:

2 dl kuohukermaa

250 g mascarpone-tuorejuustoa

1 limen mehu

hippusellinen steviaa (tai haluamaasi makeutusta)

Koristeluun

noin kourallinen vadelmia

  1. Tee ensin pohja: jos kookosöljy on kiinteää, sulata se nopeasti lämpimässä vesihauteessa
  2. Lisää kaikki pohjan aineet tehosekoittimeen ja sekoita kunnolla
  3. Jaa taikina neljään astiaan ja painele lusikalla tai sormella astian pohjalle ja reunojen alaosiin
  4. Valmista seuraavaksi mascarpone-vaahto:
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi
  6. Lisää joukkoon stevia ja puristettu limen mehu ja sekoita
  7. Lisää mascarpone kermavaahdon joukkoon lusikallinen kerrallaan koko ajan sekoittaen
  8. Jaa mascarpone-vaahto astioihin pohjien päälle
  9. Koristele annokset vadelmilla

Kaikki loputkin herkulliset, kauniit ja terveelliset härkäpapureseptit löytyvät täältä.