5 x D-vitamiinin terveyshyödyt, näin selvität oman tasosi (sis. ARVONTA)
5 x D-vitamiinin terveyshyödyt, näin selvität oman tasosi (sis. ARVONTA)

5 x D-vitamiinin terveyshyödyt, näin selvität oman tasosi (sis. ARVONTA)

Aurinko yrittää sinnikkäästi jo välillä paistaa ja päivät todellakin pitenevät kunnon harppauksin. Rakastan valoa, kesää ja aurinkoa ja olen ensimmäisenä ahmimassa piristäviä säteitä aina, kun mahdollista. Aurinko mahdollistaa kaiken elämä maan päällä. Sen valo todellakin piristää. Itse ainakin olen kuin eri ihminen aurinkoisina päivinä ja hei – kuka on nähnyt varsat kevätlaitumella? Aidompaa riemua on vaikeaa kuvitella.

Aurinko valmistaa ihollamme terveydelle välttämätöntä D-vitamiinia. Valitettavasti on kuitenkin aika yleinen harhaluulo, että niin tapahtuisi jo nyt kevättalvella, vaikka valo muuten niin upeaa ja energisoivaa onkin. Olemme siinä mielessä erikoisasemassa, että vain pienenpieni osa maailman väestöstä asuu Helsingin tasolla tai pohjoisemmassa. Meillä D-vitamiinia saadaan auringosta  toukokuusta elokuuhun ja silloinkin vain, jos kesä on aurinkoinen. Lisäksi aurinkovoiteiden käyttö heikentää D-vitamiinin saantia. Etelänmatkan pitkä piristysruiske ei ole kuvittelua, vaan kesäloman tai aurinkomatkan jälkeen varastoitu D-vitamiini riittää noin kahdeksi kuukaudeksi.

Rasvainen kala on hyvä D-vitamiinin lähde. Siksi meillä syödään kalaa säännöllisesti, mutta valitettavasti yleensä ei kuitenkaan 3-4 kertaa joka viikko. Syön pääosin terveellisesti ja ravinnerikkaasti. En kuitenkaan juo D-vitaminoitua maitoa tai syö D-vitaminoitua leipää. Vain aniharva saa ravinnosta tarvitsemaansa D-vitamiinimäärää täällä pohjolan perukoilla. Tiedän hyvin D-vitamiinin merkityksen, joka tuntuu jokaisen uuden tutkimustuloksen myötä vain kasvavan. Siksi D-vitamiinivalmiste on kuulunut meillä jokaiseen päivään niin kauan kuin muistan, kesät talvet.

Meillä kotona jokaisella on oma ”värikoodattu” pikkukippo, johon lataan aamiaispöytään vitamiinit. Ja muistutan illalla, jos jonkun kippo ei ole tyhjä. Tällä hetkellä meillä syötävä D-vitamiini on Tri Tolosen D-vitamiini 50 mikrogrammaa.

En polta, liikun, rakastan hyvää ja terveellistä ruokaa ja popsin D-vitamiineja mallioppilaan tunnollisuudella. Kaikki hyvin siis. Ajattelin, että käyn mielenkiinnosta (mutta turhaan) mittaamassa tätä postausta varten D-vitamiinitasoni. Tai en tietenkään turhaan, koska toimin sitten hienona esimerkkinä muillekin.

Jep. Kun puhelimeen kilahti viesti Terveystalosta, naputtelin itseni innoissani Oma Terveys-palvelun sivuilleni toteamaan, että verikokeella mitattu seerumin D-vitamiinipitoisuuteni on 87,1 nmol/l. Vieressä näkyy minimitaso, joka on 75,0. Jo sen mukaan lähentelen suositeltavaa minimiä. Esim. Virossa, Ranskassa ja Espanjassa viitearvo on 75-250 nmol/l. Turun yliopistossa on käynnissä 27-vuotinen tutkimus sydäntautien riskitekijöiksi. Aineiston mukaan reilusti yli kolmannes Suomen ihmisistä potee D-vitamiinivajetta silloinkin kun minimitasona pidetään 50 nmolin/l eli määrä olisi vielä pajon suurempi, jos puutostilan raja nostettaisiin 75 yksikköön, kuten muualla maailmassa (ja Terveystalon tuloksissani).

Saamani tuloksen perusteella aion tuplata ottamani päivittäisen annoksen. Pääsin lähelle kansainvälistä alatasoa 50 mikrogramman päiväannoksella. Samaan tulokseen päästiin tanskalaisessa tutkimuksessa. Uutta tutkimustietoa on tullut paljon ja yhä useammat asiantuntijat suosittelevat pitoisuudeksi 100-150 nmol/l. Sen saavuttaminen edelyttä 1-2,5 mikrogrammaa/oma paino-kg/vrk.

Miksi D-vitamiini sitten on niin elintärkeää?

Parhaisiin tuloksiin on tutkitusti päästy, kun seerumin pitoisuus nousee yli 100 (minulla 87,1 nmol/l). Uusi päiväannokseni, 100 mikrogrammaa vähentää tutkitusti huomattavasti sairastumisia. Riittävä pitoisuus:

  1. On tärkeää immuunijärjestelmälle. Se suojaa mm. toistuvilta flunssilta ja puolittaa antibiootin tarpeen.
  2. On tärkeää yleisterveydelle ja vähentää riskiä moneen pitkäaikaissairauteen.
  3. Edistää lihastoiminnan hyvinvointia, lihasvoimaa ja urheilusuorituksia.
  4. Edistää kalsiumin imeytymistä ja luiden ja hampaiden hyvinvointia.
  5. Pitää ihon kimmoisana ja estää sen kuivumista.

D-vitamiini on myös energisyysvitamiini. Tarvitsemme sitä joka päivä voidaksemme hyvin ja nauttiaksemme elämästä hyvillä energioilla ja hymyillen. Oranssi on energian, elinvoiman ja pehmeän auringonvalon väri. Siksi minusta Tri Tolosen D-vitamiinipakkaus on juuri oikein väritetty. Siitä sen itsekin tunnistan, energisen oranssista väristä.

Arvonta

Syksyllä järjestämäni  Tri Tolosen arvonta oli supersuosittu. Siksi ilahduin tästä uudesta arvonnasta, joka on todella mielenkiintoinen ja hyödyllinen. Itsekin olisin ilman tätä yhteistyötä edelleen autuaan tietämätön omasta D-vitamiinitasosta, jonka voi helposti selvittää nopealla testillä.
Arvon lukijoiden kesken kaksi n. 100 euron arvoista palkintoa, jotka kumpikin sisältävät:
♥ Terveystalossa tehtävän D-vitamiinitestin
♥ 3 pakettia Tri Tolosen D-vitamiinia 50 mikrogrammaa / 60 kapselia.
Arvontaan voit osallistua jättämällä kommenttikenttään yhteystietosi (jotka eivät näy julkisesti) 1.3. mennessä.
Kaupallinen yhteistyö: Tohtori Tolonen
#ravintolisä #D-vitamiini
 

Tilaa Annan uutiskirje

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kommentit

Mukana ollaan! 🙂

Mukana arvonnassa!:)

Olisi todella mukava tietää oma D-vitamiini taso

Olisipa mielenkiintoista tietää oma D-vitamiiniarvo

Mukana

Mukana

Ompa täynnä tärkeää asiaa. Olen mukana kilpailissa👍👍👍👍

Mukana arvonnassa.

Mukana

Mukana !!!

Mukana. Olen alkanut miettimään d-vitamiinitason mittaamistä, sillä liian monta flunssaa on tullut sairastettua vuoden aikana. Ne kun vielä kestävätkin monta viikkoa🙁.

Mukana!

Mukana arvonnassa ja tulisi todella hyvään käyttöön! 🌹

Mukana arvonnassa.

Moikka! Kiitos todella mielenkiintoisesta artikkelista! Olen erittäin vakuuttunut d-vitamiinin hyödyllisyydestä ja tarpeellisuudesta ihmisen hyvinvoinnin kannalta. Olen aikoinani tullut kolme kertaa kipeäksi viikon-parin päästä siitä kun d-vitamiinipurkkini on loppunut enkä ole saanut aikaiseksi ostaa heti uutta. Kolmannen kerran jälkeen olen kyllä ollut niin vakuuttunut d-vitamiinin välttämättömyydestä terveydelleni, että taukoja niiden syömisessä en ole enää uskaltanut pitää! D-vitamiinin tarve on ymmärtääkseni jokaisella erilainen, joten olisi upeaa saada oma tarpeensa selvitettyä. Aurinkoista kevättalvea!

inspirations

Hei! Kiitos kommentistasi. Ihan samaa mieltä ja samanlaisia kokemuksia täällä. Helposti väsähtää tai sairastuu ilman D-vitamiinia. Onnea arvontaan ja aurinkoista kevättä sinullekin!

D-vitamiinia tulee kyllä syötyä. 🙂

Mukana, kiinnostavaa olisi tietää ☺

Mukana

Oi, tarpeeseen tulisi mittaus minullekin. Jospa onni suosisi täss arvonnassa! 🙂

Kiinnostaa!

Täyttyisi mittauttaa kun on paljon lihaskipuja.

Hei arvonnassa mukana ollaan

Mukana arvonnassa!

Mukana arvonnassa.

on niin hyvä iholle!heti huomaa jos jättää ottamatta.

Mukana arvonnassa.

Kyllä kiitos! Ei opiskelijana ole varaa käydä mittauttamassa itse vaikka epäilys on että tasot on alhaiset.

Mukana myös. 🙂

Mukana myös. 🙂

Kaksi viikkoa sitten synnyttämieni kaksosten jälkeen d-vitamiinitasoni ovat varmasti romahtaneet. Mittaus tulisi todella tarpeeseen!

Osteoporoosi jo todettu.
Huolestuttaa…

Kuuluu päivittäiseen aamurutiiniin. 🙂

Hieno juttu, moni ei tule mitanneeksi d-vitamiinitasoa ja se on kallista ihan perusterveydenhuoööossa.

Löysin muita asioita googlatessa tämän blogin ja heti osuikin kohdalle näin kiva arvonta! Ehdottomasti mukana – epäilen, että D-vitamiinitasoni eivät ole kehuttavat tällä hetkellä.

inspirations

Kiva, että löysit tänne – tervetuloa ja onnea arvontaan!

Tätä tarvitsen 🙂

Mukana arvonnassa! On pitänyt jo jonkin aikaa käydä testauttamassa D-vitamiiniarvoni.

Mukana arvonnassa, D-vitamiinit onkin jo loppumassa.

Olipas taas herättelevä postaus, kiitos! Tuli heti sellainen olo, että pitää päästä itsekin testauttamaan vitamiinitasot, eikä sokeasti vain luottaa tablettien imeytymiseen.

inspirations

Kiva, että tykkäsit – kiitos! Ja onnea arvontaan!

lisäenenergian tarpeessa:)

Lisää potkua elämään, jos tämä auttaisi?

MUKANA ARVONNASSA SYÖ C – VITAMIINIA

Oispa mielenkiintoinen mittauttaa oma D -vitamiinitaso. Veikkaan, että liian alhaiseksi jää, vaikka D -vitamiinia purkista päivittäin otankin. 🙂
Hyvin kirjoitettu tärkeästä aiheesta!

Mukana,syön säännöllisen epäsäännöllisesti D vitamiineja
Olisi kiva kuulla paljon on arvo.Siitäkö johtunee kun säästynyt flunssa epidemioilta tänä talvena,vaikka mies sairastanut kolme flunssaa ja työssä joudun kohtaamaan sairaita ihmisiä päivittäin(palveluala).

Mukana arvonnassa

Mahtavaa! D-vitamiinimittaukset haaveena. Tiedän, että jää melko paljonkin itsellä vajaaksi.

Mukaan arvontaan! Tärkeää asiaa. Käytän D-vitamiinia, mutta olisi hienoa päästä mittaukseen.

Arvontaan mukaan!

D-vitamiinia kyllä kuluu! Ainakin silloin, kun muistaa ottaa… Mukana arvonnassa 😊

Todellakin mukana arvonnassa! Koska kävin hiljattain verikokeissa mittauttamassa rauta- ja kilppariarvot, mutta ne oli ihan normaalit. Silti väsyttää vaan jatkuvasti aika paljon. Missä vika? Ehkä liian vähän D:tä?

Mukana arvonnassa todellakin! Koska kävin hiljattain verikokeissa testaamassa rauta- ja kilppariarvot, mutta niissä ei ollut mitään vikaa. Silti väsyttää koko ajan ja mietityttää, että missä vika? Ehkä liian vähän D:tä?

Mukana arvonnassa.

Mukana 🙂

D-vitamiini on tärkeää. Olen mukana arvonnassa.

Mukana arvonnassa!

D-vitamiini koko perheellä käytössä 😊 Tolosen valmistetta ei olla taidettukaan kokeilla ☺

Mukaan, vaikka asun etelärannikolla niin talvella saan hyvin vähän muuta kuin sähkövaloa.

Mukana arvonnassa. Tiedän etten saa tarpeeksi d vitskua.

Mukana arvonnassa.

Mukana arvonnassa!

mukana arvonnassa

Mukana

Mittautin joskus myös D-vitamiiniarvot, olivat 35 ja tuo 85 olisi normaali,että aika alakanttiin,vaikka luulinkin saavani Dtä tarpeeksi. Suomessa puolimiljoonaa ihmistä popsii mielialalääkkeitä, tänne rantautuu influenssat ym lenssut ja lisäksi osteoporoosia tavattu todella paljon vaikka ollaankin ”maitotaloustuotteita popsiva maa”…. Itse oon sitä mieltä että noita D-testejä pitäisi ottaa enempi ihmisiltä, koska puutos aiheuttaa monenlaisia oireita, yleisimmät masennuksen kaltaisia oireita. Itsellekkin tyrkytettiin ensin tuota masennusta, mutta pidin pääni ja vaadin päästä verikokeisiin! Uusintatesti olisi kiva,niin tietäisin ovatko arvot lähteneet nousuun! 🙂
(Tää on mielenkiintoinen aihe josta vois puhua paljon,ja hienoa et ihmiset herää tuohon asiaan)

inspirations

Hei Hanna, kiitos kommentistasi – ihan samaa mieltä, kaikkien pitäisi päästä testaukseen säännöllisesti. Onnea arvontaan!

Mukana!

Mukana arvonnassa:

Suvussani on paljon osteoporoosia, joten olen yrittänyt vahvistaa luustoani käyttämällä päivittäin maitotuotteita, sekä liikkumalla. Tämän kirjoituksesi ansiosta aloin miettiä, että kyllä D-vitamiini purkistakin olisi tarpeen, sillä en syö ollenkaan kalaa! Olisi kiva tietää oma D-vitamiinitaso, joten mukana arvonnassa 😀

Todellakin mukana! Olen pitkään miettinyt mittaukseen menoa mutta hintansa vuoksi jäänyt aina mietinnäksi.

Mukana arvonnassa👍

Mukana arvonnassa

Mukana arvonnassa!

Mukana

Mukana skabassa

Mukana

Mukana 🙂

Todellakin mukana! Selkärankareuma perussairautena ja ammattini vuoksi (farmaseutti) olen kova D-vitamiinin puolestapuhuja!

Läpi vuoden käytän D-vitamiinia jo ikäni (69v) puolesta.

Tuttua asiaa ja tarpeellista. Olen käyttänyt D-vitamiinilisää ympäri vuoden jo monen vuoden ajan. Flunssia sairastanut tosi harvoin.

Mukana arvonnassa

Mukana

Osallistun arvontaan, d-vitamiinia tarvitsen.

Mukana, tarpeellinen arvontapalkinto.

Mukana

D:tä tarvitaan

LEENA K

Mukana arvonnassa.

Kiva ois voittaa

Kevätaurinkoa odotellessa D-vitamiinia ! Mukana arvonnassa !

Mukana!

Mukana! 🙂

Ei oo aurinkoo näkyny. Perussairaus ja mietityttää aina että kuinka paljon pitäisi ottaa D-vitskua.

Mukana kivassa arvonnassa 🙂

Käytän D-vitamiini (75mcg)suihketta päivittäin joka päivä ympäri vuoden.
Mukana arvonnassa

Mukana!

Mukana arvonnassa.

D vitamiinin mittaus kuulostaa hyvälle idealle tässä vaiheessa vuotta!

Syönkö liikaa D-vitamiinia?. Tri Tolosen tuotteet kiinnostavat.

D-vitamiinia käytän minäkin päivittäin. Ei ole pahemmin flunssista tarvinnut kärsiä. Liekö sitten tämän vitamiinin ansiota. Mukana arvonnassa.

Mukana arvonnassa.☺

Mukana arvonnassa!

Mukana arvonnassa.

Mukana arvonnassa

Mukana arvonnassa

Mukana arvonnassa!

Mukana arvonnassa

Hyvä vitamiinilisä 🙂

Mukana arvonnassa. Itselläni sarjoittainen päänsärky, jossa riittävä d-vitamiinin saanti on tosi tärkeää.

Lisään edelliseen, että kommentit näkyvät julkisesti. Näin siis myös yhteystiedot, joita jotkut ovat jättäneet. Haluan olla mukana arvonnassa ja toivon, että (tarvittaessa) sähköpostiosoite riittää.

Kiitos hyvästä kirjoituksesta. Mukana arvonnassa 😊

Kiinnostaa mikä oma tulos olisi, tämä olisi kyllä mahtava voittaa

Mukana, just oli kaverin kanssa juttua D-vitamiinista ja olisi kiinnostava nähdä millä mallilla itsellä on tilanne.

Imerän vielä poikaani ja hormonitoiminta sekaisin. Yritän muistaa ottaa d-vitamiinit mutta usein unohtuu. Vösymys vaivaa usein. Isommat lapseni käyttävät myös kun muistutan. Olisi mielenkiintoista ja tarpeellista tietää oma pitoisuus.

Mukana arvonnassa

Nautin D-vitamiinivalmisteen päivittäin. Mukana arvonnassa myös.

Mukana arvonnassa.
Mielenkiintoinen juttu! Omat arvot ovat varmasti olemattoman pienet 😔

Mukana arvonnassa.

Mukana 🙂 Olisippa todellakin hyvä tietää oma D-vitamiini-pitoisuus 😀

Mukana 🙂 Olisi todellakin hyvä tietää onko oma D-vitamiinipitoisuus liian alhainen, unohdan usein ottaa D-vitamiinin vaikka ne tuossa pöydällä ovatkin 😀

mukana arvonnassa

Mukana arvonnassa

Tää olis niin tärkeä tyttärelle, järkyttävässä kunnossa iho! Ja olisi mielenkiintoista tietää nuo pitoisuudet itsellänikin.

Voittaisinpa! Kyllä kiinnostaa:)

Mukana, vitamiinit olisi hyväksi.

Mukana arvonnassa

D-vitamiinin puutos on todettu, joten erittäin innolla mukana arvonnassa!

Hyvää tietoa ja tarpeellista!
Mukaan arvontaan – kiitos –

Joka päivä D-vitamiinia.Mukana arvonnassa.

Mukana ollaan!

Mukana arvonnassa.

Hienoa, hyvä arvonta!

Mukana arvonnassa!

Mukana arvonnassa!

Imeytymisongelmien vuoksi joudun käyttäämään paljon ravintolisiä ja D on niistä yksi tärkeimmistä. Se tukee yös kalsiumin ja magnesiumin imeytymistä. Siksipä perin innolla mukana arvonnassa

Olisipa kiinnostavaa kuulla tasoni. Osallistun arvontaan!

Mukana arvonnassa.😊 Todellakin kiinnostis mittauttaa..👌🏼

Mukana

Mukana arvonnassa 😉

Kilpailukuponki oliai ollut parempi, kun nyt sain scrollata kamalasti alaspäin. Mutta mielelläni osallistun D-vitamiinien arvontaan, ovat minullekin tarpeen (ikä, paino).

Tärkeä asia! Mukana arvonnassa ja kiitos ihanasta blogista!

inspirations

Kiitos kauniista sanoistasi ja kiva, että viihdyt täällä. Onnea arvontaan!

Kiinnostava juttu. Mukana arvonnassa!

Mukana! Otan 50 mikrogrammaa lähes päivittäin mutta ei taida riittää..

Mukana arvonnassa.

Mukana arvonnassa! Mittautin arvoni n. vuosi sitten ja tuolloin arvot olivat alhaiset, vaikka syön talvisin säännöllisesti D-vitamiinilisää. Olisi mielenkiintoista päästä mittauttamaan arvot uudelleen ja tarkastamaan, onko D-vitamiiniannoksen nostaminen tuottanut tulosta!

Siinä oli asiaa!!

Mukana.

Mukana!

Mukana 🙂

Heippa! Olipas kiva ja tietoa antava artikkeli ja kuvat, Tolosen D-vitamiinipaketti on ihanan pirteän oranssi 🙂 Itse en ole koskaan mitannut D-vitamiinitasoani, joten ei tietoakaan ja olen jo 59-vuotias. Syön säännöllisesti D-vitamiinia noin 50-70 ug päivässä. Kalaa lähinnä lohta syön 1-2 kertaa viikossa. Punaista lihaa en lainkaan. Lisäksi syön Tolosen kalaöljykapseleista säännöllisen epäsäännöllisesti. Olisipa kiva päästä mittauttamaan kerran elämässä tuokin.

inspirations

Kiitos, kiva että tykkäsit 🙂 Onnea arvontaan ja hyvää talven jatkoa!

Arvontaan

Käytän joka päivä kun tietäs et saako tarpeeksi.

Mukana arvonnassa. 🙂

Mukana arvonnassa. Tosi kiinnostavaa tietoa!

Mukana 😊

Mukana olen 😄

Mukana

Mukana arvonnassa 🙂

Jee

Mukana

Yritän pitää huolta myös perheenjäsenteni D-vitamiinin nauttimisesta ja olisi hyvä tarkistuttaa arvo heiltäkin.

Mukana 🙂

Mukana 🙂

Kokeilen onneani!

Mukana arvonnassa

Mukana arvonnassa, tarvitsen D-vitamiinia etenkin nivelille ja kuivalle iholle. Taso olisi hyvä tietää.

Mukana arvonnassa minäkin…

Mukana arvonnassa!

Mukana arvonnassa 🌞

Mukana! Olisi mielenkiintoista tietää oma D-vitamiinitaso. Osaisi sitten toimia oikein👍🏻

Vaikka käytän D-vitamiinia säännöllisesti,olisi hyvä tietää todellinen arvo

Mukana arvonnassa.

Ehdottomasti hyvä ja tärkeä asia tietää käyttääkö riittävästi D-vitamiinia.

Syön Sanasol D50-vitamiinia joka toinen päivä, koska syön myös Calcichew D3 Forte tabletteja ja ne sisältävät D-vitamiinia 10mg. Voi olla, että vitamiinin saantini on vajavainen. Osallistun arvontaan.

D-vitamiini jokapäiväisessä käytössä.

Otan päivittäin d-vitamiiniä mutta otanko riittävästi – kiinnostaisi tietää!

Mukana arvonnassa tietty 🙂

Hyvä asia. Arvonnassa mukana!

Mukana arvonnassa! Tämä olisikin tosi kiinnostavaa tietoa!

Mukana arvonnassa ! D-vitamiinin huono taso voisi selittää ikuista kevättalvista alakuloisuuttani.

Mie kans.😊

Käytän itse päivittäin D-vitamiinia. Ehdottomasti mukana arvonnassa.

Mukana

Mukaan arvontaan tahdon minäkin 🙂

mukana, syön minisun d ja c

Haluan mittaukseen.

Aina välillä unohtuu D-vitamiinin popsiminen eikä kalaakaan tule syötyä kuin keskimäärin pari kertaa viikossa, vaikka rakastankin kalaruokia. Mukana arvonnassa ehdottomasti.

Aloitin pari-kolme vuotta sitten syömään talvisin eli nyt 50mg päivässä ja kesällä 20-25mg päivässä mutta olisi mukava tietää syönkö tarpeeksi. Joten osallistun arvontaan.

mukana voitto olisi tarpeellinen

mukana. voitto olisi tarpeellinen

Ehdottomasti mukana😊

Ilman muuta haluan olla mukana arvonnassa.

Olispa kiva! 🙂 Nimim. Testin tarpeessa

Käytän päivittäin D-vitamiinia päivittäin. Mukana arvonnassa siis.

Käytän D-vitamiinia päivittäin. Mukana arvonnassa siis.

Oispa kiva päästä D-vitamiini-mittaukseen, sillä eihän sitä tiedä, vaikka syö joka päivä D-vitamiinikapseleita, niin mietityttää, saako deetä riittävästi!?

Mukana arvonnassa. 😀

Tärkeää tietoa. Mukana arvonnassa.

Hei ehdottomasti haluan olla mukana arvonnassa!

Olisi hienoa jos tärppäisi arvonnassa!

Olisi hienoa jos pääsisi arvontaan, ehkä tämä kuntokin kohenisi

Mukana 🙂

mukana

Tarvetta olisi vitamiineille.

Olisi hyödyllistä tietää oma d-vitamiinitaso.

D-vitamiini on tärkeää saada

D-vitamiini on tärkeää saada. Kannattaa osallistua arvontaan

Mukana mittauksessa

Ehdottomasti mukana !

D-vitamiinia ja aurinkoinen päivä on taattu. Mukana arvonnassa.

Viime etelänmatkasta on jo kuukausia. Nyt D-vitamiinit on taas käytössä mutta aurinkoa kaipaa. Todella hienoa, että D-vitamiinin tarpeesta nyt puhutaan joka paikassa. Hieno arvonta – mukana ehdottomasti!

Käytän talvisin D-vitamiiniä

Syön D-vitamiiniä talvisin. Auttaa pysymään kunnossa.

Ehdottomasti mukana!!

Hei
Tuo olisi jo niin suuri asia minulle jos tuohon mittaukseen pääsisi🌞

Ehdottomasti haluan olla mukana!

Ehdottomasti mukana

Arvontaan mukaan👍mummo.

Mukana

EHDOTTOMASTI mukana! :-)))

Voi kun sattuisikin omalle kohdalle voitto. Ei tuollaista omakustanteisesti ole raaskinut tutkituttaakaan.

Käytän D-vitamiinia joka päivä. Olen mukana arvonnassa.

Olisipa mahtavaa saada tietää omat arvonsa. Käytän joka päivä D-vitamiinia, mutta koska minulla on hieman reumataipumusta ja jatkuvasti tulehdusta elimistössä niin epäilen niiden silti olevan alakanttiin.

Ihana arvonta ja monipuolinen muistutus D-vitamiinin tärkeydestä!
Osallistun arvontaan.

Olen käyttänyt jo vuosia Tri Tolosen 50 μg D-vitamiinikapseleita. Flunssat ovat vähentyneet ihan minimiin, ja poskiontelotulehdukset jääneet melkein pois. Olisi hienoa saada mittauttaa D-arvo ja samalla lisää kapseleita käyttöön. :))

Mukana

Mukana arvonnassa! Tämä on erittäin tärkeä asia, D-vit. pitäisi kaikkien muistaa nauttia purkista ainakin talviaikaan. 😊☀️

Mukana tarpeellisessa arvonnassa 🙂

Mukana eli osasllistun kilpailuun!

Käytän D-vitamiinia joka päivä. Olisi kiva tietää D-vitamiinitasoni.
Haluan olla mukana arvonnassa.

Mukana! 🙂 Kiitos hyvästä tekstistä!

Mukana

Hyvä arvonta. Mukana ehdottomasti.

Osallistun,tärkeä aihe!

Osallistun, tärkeä aihe!

Mukana 🙂

Mukana 😊

Olisi kiva saada tietää d vitamiinitasoni.Syön 2 tab/pv. 50’mg.

Hyvä arvonta. Mukana.

Mukana

Hui, asia, jota en ole tullut miettineeksi…
Ja näillä kymmenillä olisi varmaankin hyvä kiinnostua omasta terveydestä.
Osallistun arvontaan!

Oli tuossa juuri puhetta, että olisi kyllä hyvä mittauttaa oma d-vitamiinitaso, kun sitä ei ole koskaan mitattu. Mukana arvonnassa 🙂

Mukana.Meillä päivittäisessä käytössä ja on todellakin sairastelut ym jääneet 🙂

Todella hyvä arvonta! Mukana aivan ehdottomasti 🙂

Mukana

mukana arvonnassa,multa ei ole koskaan mitattu vitamiinitasoja,ois kiva tietää missä mennään

Mukana

Mukana arvonnassa. Syön D-vitamiinia ympäri vuoden.

Mukana ehdottomasti 😊 d-vitamiinia suositellaan tosi pieniä määriä, ei ihme että diabetes muistihäiriöt jne kohta jokaisella 😐

Mukaan arvontaan.

Mukaan ehdottomasti!

Mukana arvonnassa

Mukana

Mukana arvonnassa! Joka päivä syödään d-vitamiinia koko perhe

Mukana arvonnassa!

Mukana arvonnassa

Sari Pesonen
Koukkutie 8
87250 Kajaani

Mukana arvonnassa.

Mukana ollaan arvonnassa 🙂

Mukana arvonnassa! D-vitamiinit meillä ekaa kertaa mukana jokapäiväisessä rutiinissa syksystä asti ja haluan ainakin uskoa että olen ollut ainakin vähän pirteämpi 🙂

mukana arvonassa…

Vuosia olen jo ottanut d-vitamiinin purkista ympäri vuoden, tärkeä asia hyvinvoinnille!

Mukana! Käytän päivittäin

🙂

Kai miehilläkin voi olla puutetta D-vitamiinistä, täytyypä osallistua arvontaan, kiitos.

inspirations

Hei, tottakai ihan kuten naisillakin. Kiva, että osallistut – onnea arvontaan!

D-vitamiinia purkista tähän aikaan, mutta odotellaan aurinkoa ja kesää.

Mukana arvonnassa!

Sisko Hukari Maunumäentie 3 68300 Kälviä mukana arvonnassa

Mukana arvonnassa!

Toivottavasti onni suosii arvonnassa!

Mukana 🙂

Mukana 🙂

Oli mukava lukea näin hyödyllinen juttu tärkeästä aiheesta terveyden ja hyvinvoinnin kannalta! 🙂 Mukana arvonnassa!

inspirations

Kiitos, kiva että koit sen hyödylliseksi. Onnea arvontaan!

Arvonnassa mukana 🙂

Mukana

mukana arvonnassa 🙂

Tärkeää asiaa/tietoa.

Aurinko on vielä turhan kaukana, otetaan D-vitamiini purkista.

Tärkeä asia ja jälleen kerran huomaan, että vitamiinit ovat jääneet ostamatta ja lopputuloksena on erittäin väsynyt ja vetämätön olo.

mukana

Mukana arvonnassa:) Tärkeä asia.

D-vitamiini on tosi tärkeää tähän aikaan vuodesta.

Mukana arvonnassa ☺

Mukana ollaan 🙂

mielenkiintoista! rasvaista kalaa ei tule syötyä viikottain, mutta talvisin nautin d-vitamiinia purkista 100ug/pv. mikähän lienee d-vitamiinitaso..?

Kiva olis päästä mittauttamaan tasot 🙂

Tärkeä asia, ehdottomasti mukana arvonnassa 🌞🌞🌞

Mukana arvonnassa, tärkeä asia!🌞

Olisipa mielenkiintoista päästä mittauttamaan D-vitamiinit

Asiaa! Mukaan arvontaan. Kiinnostaa, riittääkö D- vitamiinitankkaukset, kun oleskelen 5 kk vuodessa Välimeren rannalla ja Suomessa ollessa otan D- vitamiinilisää purkista.

inspirations

Hei, kuulostaapa hyvältä! Ja mielenkiintoista tosiaan olisi saada mittauksesta oikeaa tulosta.

Milla Malkamäki
Sammaltie 8
85100 Kalajoki
0503637494

Olisi todella mielenkiintoista tietää oma taso, ei todellakaan mitään käsitystä siitä. D-vitamiinia yritän syödä, mutta välillä unohtuu.

Tänä talvena on tullut käytettyä D-vitamiinia säännöllisesti. Mukana arvonnassa!

Tänä talvena on tullut käytettyä D-vitamiinia säännöllisesti! Mukana arvonnassa!

Hieno arvonta!Kiitos tästä mahdollisuudesta.

inspirations

Hei Liisa! Kiitos ja kiva, että osallistut. Onnea arvontaan!

Mielenkiintoinen aihe, mukana arvonnassa! Pitkään olen harkinnut arvojen mittauttamista.

inspirations

Se oli tosiaan hyödyllinen ja nopeasti hoidettava mittaus. Onnea!

Talvi on monelle raskasta aikaa, kun pimeys ja kylmyys koettelevat niin mielialaa kuin ihoa ja jopa hiuksiakin. Useat kärsivät kaamosoireilusta: alakulosta, väsymyksestä ja tahdottomuuden tunteesta. Pimeydelle ja kylmyydelle ja sateille emme mahda mitään. Mutta talvi tuntuu kirkkaammalta, kun omilla elämäntavoillaan pitää huolta mielenvirkeydestä, ruokavaliosta ja liikunnasta.Todellakin paras aika ottaa talvilajeista kaikki irti! Omat elämäntavat ovat paras keino vastustaa kaamosväsymystä. Vitamiinien ETENKIN D kivennäisaineiden ja välttämättömien rasvahappojen tankkaus on hyvä keino piristää mieltä ja vahvistaa vuodenajan haasteet. Hyvä olo = kirkas mieli 🙂

inspirations

Hei Sissi! Olen ihan 100% samaa mieltä kanssasi. Kiitos osallistumisesta ja kivaa talven jatkoa sinulle! Onnea myös arvontaan!

Mukaan erinomaiseen ja terveelliseen arvontaan!

inspirations

Tervetuloa, tsemppiä arvontaan!

Hieno ja tärkeä asia.

Todella tärkeä juttu tuo D-vitamiini. Tiedän, että sitä tulisi nauttia, mutta niin vain meinaa unohtua.

Osallistun arvontaan, liian paljon sairasteluita. Jospa tutkimus auttaisi.

inspirations

Toivotaan niin – onnea arvontaan!

D-vitsmiini natsi täällä hei 😂 vitamiinit muistetaan ottaa joka päivä ja tämä teidän värikuppi idea lähtee kyllä meilläkin testiin 🙂

inspirations

Hei! Hauskaa, jos värikuppi-idea leviää 🙂 Onnea arvontaan!

Päivi Virtanen 39200 Kyröskoski säästötie 4 d 24

D-vitamiinia kaivataankin tosiaan tähän aikaan vuodesta.

inspirations

Onnea arvontaan, Leila!

Kevättä kohti mennään ja varastot tyhjenevät, joten tankkaus on tarpeen, Innolla mukana.

Liisa Halonen
Kirkkotie 97
05820 Hyvinkää
040-5749272

Hiukan hirvittää mennä testiin, kun tiedän että minulla ei kovin vahvat luut ole. Mutta tuiki tarpeellista varmaan.

inspirations

Ja ainahan testitulos voi yllättää positiivisestikin!

Edellisestä mittauksesta onkin jo tovi ja olisi kiinnostava tietää, saanko tarpeeksi deetä!

Mukana, olisi kiva päästä mittaukseen!

Sitähän tietenkin napostellaan!

Mukana

Otan itse 50 mg joka aamu. En tiedä mitkä pitoisuudet on itellä. Ois kiva tietää. Terveyskeskuksessa en päässyt mittauttamaan arvoja, kun se on niin kallis lekurin mukaan. Mielelläni osallistun arvontaan.

inspirations

Kiinnostavaa tietoa tosiaan, onnea arvontaan!

Mukana arvonnassa

Kyllä vain, olen saanut selvästi uutta energiaa alettuani D-vitamiinin käytön päivittäisenä ravintolisänä.
Osallistun mielihyvin arvontaan.

Helena

inspirations

Sama täällä, huomaan selvästti eron, jos D jää ottamatta muutaman päivän. Onnea arvontaan!

Mukana arvonnassa.

D on ainoa vitamiini, jota syön säännöllisesti.

inspirations

Se on myös varmasti yksi tärkeimmistä!

Hyvää asiaa! Olen jo monta vuotta käyttänyt D-vitamiiniä ja nykyään syön pienen määrän myös kesäaikaan!

inspirations

Hei! Sama täällä, viime kesäkään ei ollut kovin aurinkoinen. Onnea arvontaan!

Meilläkin syödään D-50 mut koskaan ei oo mitattu arvoja!
Tosi hyödyllinen aihe, kiitos!
Mukaan arvontaan.

inspirations

Kiitos! Onnea arvontaan!

Mielenkiintoinen aihe!

inspirations

Kiitos Sini!

En ole koskaan käynyt mittauttamassa D-vit.tasoani, mutta syytä varmasti olisi. Syön päivittäin 1oo mikrogrammaa D-vitamiinia ja sinkkiä, mutta silti olen saanut tänä talvena kaksi flunssaa ja influenssarokotekin otettu. Muina talvina en ole sairastanut kuin korkeintaan yhden flunssan enkä aina sitäkään.
Osallistun kivaan arvontaan.

Todella tärkeä muistutus, etenkin näin pimeään vuodenaikaan. Hyvä idea nuo värikoodatut kupposet jokaiselle. 🙂
Olisi mielenkiintoista päästä mittaukseen. Syön D-vitamiinia vuoden ympäri melko isoja annoksia, mutta toki eri valmisteiden imeytyvyydessä on eroja, eikä minulla ole hajuakaan mikä on D-vitamiinitasoni.

inspirations

Kiitos, kupposet toimivat hyvin 🙂 Mittaus on tosiaan helppo tapa päästä jyvälle omasta tasostaan, itsekin olin tosi yllättynyt. Onnea arvontaan!

Meillä syödään kans tota viiskymppistä. Mielenkiintoista ois kyllä nähdä omat arvot!

inspirations

Niinpä, olisi varmasti hyvä, jos kaikki täällä näin pohjoisessa asuvat testattaisiin, koska saanti ei kuitenkaan välttämättä noillakaan ole riittävä. Toivottavasti arpaonni suosii!!

Meilläkin on psoriasis miehelläni ja d-vitamiinia saamme kalasta ja auringosta. Osallistun kilpailuun.

inspirations

Onnea teillekin arvontaan, tulisi hyvään tarpeeseen!

Olisipa hauska saada tietää omat pitoisuudet, mukana siis arvonnassa!

inspirations

Totta, tärkeää infoa! Onnea!

D-vitamiini unohtuu ottaa joskus, mutta pomppaa mieleen viimeistään silloin, kun olo alkaa tuntumaan flunssaiselle. Kun menee oitis ottamaan kunnon satsin D-vitamiinia (+ sinkkiä), niin ei ainakaan vielä ole joutunut lenssun kouriin viimeiseen pariin vuoteen. Toki voi olla vain tuuria, mutta en aio kokeilla, miten käy, jos jättää D-vitamiinin ottamatta tai ei syö ollenkaan ;D
Olisi mahtava palkinto, omaa D-vitsku tasoa ei ole koskaan mitattu!

inspirations

Sama täällä, huomaa aika nopeasti, jos unohtuu. Onnea arvontaan!

Mukana mieheni puolesta, jolla vaikea psoriasis ja olisi kiva tietää hänen pitoisuudet.

inspirations

Hei! Tärkeää tosiaan, kiva kun osallistut. Onnea arvontaan!

Mukaan arvontaan 🙂

inspirations

Kiva, tsemppiä!

Tärkeä postaus ja muistutus d-vitamiinin tärkeydestä. Mukaan kivaan arvontaan .

inspirations

Kiitos, tosiaankin aihe on tärkeä. Onnea arvontaan!

Oi, ehdottomasti mukana! 😊

inspirations

Kiva, peukut!

D-vitamiini kuuluu joka päivään. Mukana arvonnassa.

inspirations

Hieno homma, täällä myös. Onnea arvontaan!

Todella tärkeä asia! Välillä unohtui koko D-vitamiini, mutta kunnon flunssan jälkeen on palattu taas kunnon tankkaukseen.
Mukana arvonnassa siis!

Sairastuin flunssaan vaikka otan 125mikrogrammaa joka päivä syksystä lähtien…pitäiskö ottaa vieläkin enemmän???

inspirations

Tuo mittaus olisikin hyödyllistä tehdä, että tietäisit tason ja tarpeen jatkossa.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *