Food: Härkäpavut

Paahdettu salaatti syksyn sadosta, Härkiksestä ja fetasta

23.10.2016 Teksti: inspirations

Paahdettu salaatti syksyn sadosta, Härkiksestä ja fetasta harkis-ja-syksyn-sato vihannekset

fetaatarjollaSyksyllä ja talvella salaatit maistuvat parhaiten lämpiminä ja ruokaisina. Paahdettu salaatti syksyn sadosta, Härkiksestä ja fetasta muhii uunissa ihanan maukkaaksi ja värikkaaksi ateriaksi. Tämän annoksen idea lähti oikeastaan upean oranssista sadon herkusta, myskikurpitsasta. Se maistuu hyvältä paahdettuna lämpimien juustojen kanssa – ja ympärille syntyi koko salaatti, johon Härkis tuo lisää täyttävyyttä, proteiinia ja ravintoaineita.

Härkis kuuluu kotimaiseen Verson härkäpaputuoteperheeseen. Monipuolisista ja helpoista tuotteista sytyneet monet aikaisemmat ruokainspiraationi löydät täältä.

1 Härkis-paketti

oliiviöljyä

suokaa, pippuria

1 myskikurpita pilkottuna

1 punasipuli

1 parsakaali

1 paprika

1/2 kesäkurpitsaa

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen
  2. Kuori ja leikkaa myskikurpitsa siivuiksi
  3. Paloittele paprika, parsakaali ja kuorittu punasipuli
  4. Asettele uunipelille tai -vuokaan
  5. Pirskottele reilusti oliiviöljyä päälle ja mausta suolalla ja pippurilla
  6. Laita kasvikset uuniin paahtumaan 20 minuutiksi.
  7. 20 minuutin päästä lisää kesäkurpitsa ohuina siivuina, lisää oliiviöljyä ja paahda lisää 5 min.
  8. Levittele vielä pinnalle Härkis sekä fetajuusto paloina ja laita takaisin uuniin 10 minuutiksi.

*Yhteistyössä Verso Food