Food: Etikat 21.8.2016

Parmesaanikanat inkiväärikukkakaalissa

Teksti: inspirations

Parmesaanikanat inkiväärikukkakaalissaKukkakaaliSitruunaannosChiliPannuannosPöytäannosKattausannosChiliannosAteriaannosInkivääri valkoviinietikkaKanapannukanaa

Elokuussa koti, keittiö ja pitkät illalliset taas kustuvat. Rauhallinen musiikki, mausteinen tuoksu ja lämmin ruoka kuuluvat lempeästi hämärtyviin iltoihin. Rajamäen inspiroiva etikkaperhe on saanut pari hurmaavaa uututtta, joista ensimmäisenä testasin inkivääri valkoviinietikan. Se on täydellinen pöytämauste ja kiinnostava salaatinkastike sellaisenaan oliiviöljyn kanssa. Pullossa on siro suu, josta pienenkin määrän annostelu sujuu helposti.

Salaatin sijaan halusin lämpimän mausteisen tuoksun kotiimme ja aloitin kokkaamisen kypsentämällä ensin tuoretta inkivääriä, chiliä ja valkosipulia pannulla ja imeyttämällä maut kevyesti kuullottaen kukkakkalipalasiin. Pehmenneinä kukkakaali imaisi inkivääri etikan hienon maun täydellisesti ja sopi hyvin lämpimäksi lisukkeeksi parmesaanikanalle. Suosittelen kokeilemaan, tämä itämainen insipraatio, parmesaanikanat inkiväärikukkakaalissa, on kiva ja helppo kokattava ja vielä lupaavan tuoksun jälkeen makukin saa takuulla leveät hymyt herkuttelijoiden huulille.

Parmesaanikanat inkiväärikukkakaalissa

noin viidelle

Oliiviöljyä paistamiseen

1 iso kukkakali

2 punasipulia

3 valkosipulin kynttä

2 cm pala punaista chiliä

1,5 cm pala inkivääriä

4 dl trkkilaista jogurttia

800 g kanafileitä

pippuria, suolaa, chiliä

Rajamäen inkiväärietikkaa

  1. Hiero kanafileiden pintaan oliiviöljyä ja mausta suolalla, pippurilla ja chilillä.
  2. Paista molemminpuolin pannulla, voit samaan aikaan valmistaa kasvikset toisella pannulla.
  3. Pilko kukkakaali leikkuuveitsellä pieniksi paloiksi.
  4. Kuullota öljyssä kuoritut ja pienennetyt punaspipulit ja valkosiplin kynnet.
  5. Lisää kuorittu ja pilkottu inkivääri sekä pienennetty chili.
  6. Lisää kukkakaali ja kypsytä käännellen kunnes ruskistuu pinnalta, lisää välillä öljyä.
  7. Lorauta pinnalle varovasti Rajamäen inkiväärivalkoviinietikkaa ja sekoita.
  8. Lisää turkkialainen jogurtti.
  9. Nostele kypsät kanafileet ruskistuneiden kukkakakaalipalojen päälle.
  10. Ripottele pinnalle reilusti parmesaania lastuina tai pienempänä jauheena.
  11. Nauti heti, jätä vielä inkiväärietikka pöytämausteeksi.

*Yhteistyössä Rajamäen