Astetta parempi vihanneskeitto härkäpapurouheseoksella

Astetta parempi vihanneskeitto härkäpapurouheseoksella Kaipaatko myös vihreää lautasellesi? Ei ihme, sillä vihreät kasvikset lisäävät happea ja energiaa elimistöömme. Valo alkaa lisääntyä pikkuhiljaa ja samalla oma energisyys kasvaa. Sitä on hyvä ruokkia runsailla vihreää kasviksia sisältävillä ruoilla. Tässä keitossa on extra-annos vihreitä kasviksia ja tuoksuvia yrttejä.

Monet sanovat, ettei kasvissosekeitto saa oloa kylläiseksi. Proteiini ruoassa pitää nälän tunteen loitolla pisimpään ja helpoin keksimäni keino lisätä proteiinia kasviskeittoihin on härkäpapurouheosta keittoon ja granolaa pinnalle. Tähän keittoon valitsin härkäpapu granola karpalon, oman suosikkini. Verson proteiinirikkaat härkäpaputuotteet  tehdään kotimaisten tilojen härkäpavuista ekologisin menetelmin ja ne sopivat hyvin moneen ruokavalioon. Täältä löydät lisää niistä kehittelemiäni reseptejä.

Tein tästä purjo-kesäkurpitsapohjaisessta keitosta muutenkin astetta paremman. Makua lisäsin kuullottamalla ensin kasvikset ja valkosipulin kynnet ja hauduttamalla keittoon monta kourallista tuoreita yrttejä.

Astetta parempi vihanneskeitto härkäpapurouheseoksella

2 kokonaista purjosipulia

2 pientä kesäkurpitsaa

4 valkosipulinkynttä

oliiviöljyä ja voita ruskistukseen

ruukullinen tuoretta timjamia ja kouralinen basilikan lehtiä

1 dl Verso Härkäpapurouheseosta

1 l kasvislientä

3 dl kermaa

suolaa ja pippuria myllystä

1 rkl Agave siirappia (tai hunajaa)

2 rkl sitruunavalkoviinietikkaa

1 dl Verso Härkäpapu Granola Karpaloa

  1. Laitaa yhteen kattilaan kiehumaan 1 l vettä ja sekoita siihen kasvisiemikuutio.
  2. Huuhtele purjot ja paloittele ne.
  3. Harjaa kesäkurpistat ja paloittele ne.
  4. Kuori ja pienennä valkosipulin kynnet.
  5. Kuumenna toisen kattilan pohjalla voin ja oliiviöljyn seosta.
  6. Kuullota kattilassa valkosipulit, purjot ja kesäkurpitsat.
  7. Lisää yrtit palasteltuina.
  8. Lisää mausteet ja siirappi.
  9. Soseuta Härkäpapurouheseos tasaiseksi yleiskoneessa tehosekoittimessa ja lisää keittoon.
  10. Kaada kasvisliemi kasvisten päälle ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
  11. Lisää kerma, mausteet, siirappi ja etikka.
  12. Kuumenna vielä ja tarjoile.
  13. Koristele annokset Härkäpapu Granola Karpalolla ja tuoreilla yrteillä.

*Yhteistyössä Verso Food

Tilaa Annan uutiskirje

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *