Food: Leivonta 13.5.2017

Aurinkoinen Hedelmä-Lotta juuustokakun tyyliin (sokeriton, gluteeniton)

Teksti: inspirations

Aurinkoinen Hedelmä-Lotta juuustokakun tyyliin

Tämä kakku sai ideansa keväisestä suosikkikakustani. Hedelmä-Lotta on niin helppo ja raikas jälkiruokakakku, että tein siitä jo aikaisemmin keväällä mansikkaisen version eli Mansikka-Lotan.

Tämä saman perheen kolmas ja juustokakkumaisempi versio on ehkä astetta juhlavampi ja sopii myös rentoon kesäiseen juhlapöytään. Tämän kakun voi myös pakastaa vuokineen päivineen ja ottaa sulamaan edellisenä iltana tai aamuna. Itse tein näitä kaksi kerrallaan ja laitoin toisen pakkaseen odottamaan sopivaa hetkeä. Ennen vähän juhlavampia ruokailuja on muutenkin tarpeeksi suunniteltavaa ja tekemistä ja on iso helpotus, kun jälkkäri on vain koristelua varten valmis.

Koristeeksi sopisi myös rennosti aseteltu iso kasa marjoja ja yrttejä tai sitten jotain ihan selkeää muutamalla koristeella.

Hedelmä-Lotan täytteessähän ei ole ollenkaan viljaa ja tein myös ohuen pohjan viljattomana. Toki pohjaa on helppo muutella oman maun mukaiseksi, mutta tämä resepti on kokonaan gluteeniton ja sokeriton ja sopii siten myös tosi moneen ruokavalioon. Ihanan raikas kakku toimii hyvin jälkiruokana tai kahvipöydässä ja häipyy nopeasti tarjottimelta viimeistä murua myöten.
Aurinkoinen Hedelmä-Lotta juuustokakun tyyliin
Pohja:

2 dl kookosjauhetta + 3 dl mantelijauhetta + 1 dl hasselpähkinäjauhetta (tai 6 dl haluamaasi jauhoa)
hippunen luonnon steviauutetta  (tai haluamaasi makeutusta)
3 rkl kookosöljyä (tai haluamaasi öljyä / voita)

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Sulata kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi.
  3. Sekoita öljy jauhoseokseen.
  4. Taputtele pohja irtopohjavuokaan
  5. Paista 180 asteessa n. 30 min.

Täyte:

3 appelsiinia

1 mango

vihreitä viinirypäleitä

6 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
hippunen luonnon steviauutetta  (tai haluamaasi makeutusta)
250 g rahkaa

  1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 min.
  2. Vaahdota ja makeuta kerma. Leikkaa 1 appelsiini pieniksi paloiksi.
  3. Sekoita appelsiinipalat ja rahka kermavaahtoon.
  4. Purista yhden appelsiinin mehu.
  5. Kuumenna se ja liota siihen hyvin puristellut liivatteet.
  6. Kaada liivatemehu kermarahkaseokseen hyvin sekoittaen.
  7. Kuori ja siivuta 2 appelsinia.
  8. Asettele appelsiiniviipaleet irtopohjavuoan sivuihin. Leikkaa tarvittaessa sopivan kokoisiksi.
  9. Kaada seos kulhoon ja tasoita pinta.
  10. Laita hyytymään jääkaappiin yöksi (tai 6 tunniksi). Kumoa tarjoiluastialle.
  11. Koristele pinta viinirypäleillä ja mangoilla.