Feta-hernesalaatti
Kuumalla ja hiostavalla kelillä ei maistu kuuma ruoka. Feta-hernesalaatti on hyvä hellepäivän ruoka; kevyt, maukas ja raikas.
Ainekset
Feta-hernesalaatti:
- 400 g litteitä herneenpalkoja
- 1 kurkku kuutioina
- 1 punainen paprika kuutioina
- 200 g minitomaatteja puolitettuina
- 1/2 ruukku minttua hienonnettuna
- 1 nippu kevätsipulia tai sipulinvarsia hienonnettuna
- 100 g fetajuustoa
Kastike:
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl aniksen siemeniä murskattuina
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 2 tl hunajaa
Valmistusohje
1. Kääntele kasvikset kulhossa keskenään.
2. Lisää hienonnettu minttu ja sipulinvarret.
3. Murenna joukkoon fetajuusto.
4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kääntele kastike salaatin joukkoon. Tarjoa hyvän leivän kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous