Reseptit

Graavilohi-avokadotartar

Graavilohi-avokadotartar sopii jouluaterian alkuun yksin tai yhdessä muiden kalaruokien kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g graavilohta
  • 1 pieni punasipuli tai salottisipuli
  • 2 tomaattia
  • 2 kypsää avokadoa
  • yhden limetin tai ½ sitruunan mehu
  • muutama tuore tillinoksa
  • rouhittua mustapippuria
  • (suolaa)

Lisäksi:

  • öljyllä kostutettua salaattisekoitusta tai herneenversoja
  • ruisleipää

Valmistusohje

1. Hienonna graavilohi terävällä veitsellä. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhdo ja hienonna tomaatit. Halkaise avokadot.  Poista niistä kivi ja kuoret.

2. Leikkaa avokadonpuolikkaat kuutioiksi. Lisää kuutioiden joukkoon heti limetti- tai sitruunamehu, joka estää avokadoa tummumasta.

3. Hienonna tilli. Sekoita kaikki hienonnetut aineet keskenään ja mausta ne rouhitulla mustapippurilla sekä maun ja tarpeen mukaan suolalla. Tarjoa alkuruokana ruisleivän ja salaatin tai herneenversojen kanssa.

X