Härkäpapu-kaalipaistos
Härkäpavuista, erilaisista kaaleista sekä kaurahelmistä valmistuu nopea ja helppotekoinen paistos kasvissyöjän ruokapöytään.
Ainekset
Härkäpapu-kaalipaistos:
- 1 rkl öljyä
- 1 sipuli
- 300 g valkokaalia, suppilokaalia tai savoijinkaalia
- 200 g porkkanaa
- 400 g kukkakaalia tai romanesco-kaalia
- 1 dl kaurahelmiä
- 1 dl härkäpapurouhetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl jauhettua mustapippuria
- 1/2 tl kuivattua timjamia
- 5 dl kasvislientä
- 2 dl kookosmaitoa
- 1 dl kevytjuustoraastetta
Valmistusohje
Härkäpapu-kaalipaistos tehdään helposti näin:
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi porkkanat. Suikaloi kaali ja lohko kukkakaalit. Kiehauta kukkakaalit nopeasti suolalla maustetussa vedessä.
2. Kuullota öljyssä sipuli, kaali ja porkkanat. Lisää härkäpapurouhe, kaurahelmet ja mausteet. Kuullota vielä hetki ja lisää kasvisliemi sekä kookosmaito. Kiehauta ja tarkista maku.
3. Laita voideltuun uunivuokaan. Pane päälle kukkakaalit ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä puolisen tuntia uunissa kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Katso myös: Paahdettu kasvis-härkäpapupelti
Katso myös Kotiliesi.fi: Härkis x 5 – katso helpot, nopeat ja herkulliset reseptit ja herkuttele ilman lihaa!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous