Reseptit

Hirvenlihakääryleet

Miltä kuulostaisi hirvikääryleet keitettyjen perunoiden, kasvisten, marjahyytelön ja -hillon kera?

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 viipaletta mureaa hirvenpaistia
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 pieni punasipuli
  • 8 pekoniviipaletta
  • hienonnettua tuoretta timjamia ja/tai rosmariinia tai kuivattuja yrttejä

paistamiseen:

  • voita ja/tai öljyä

kastike:

  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 punasipuli
  • 2 porkkanaa
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 4 dl lihalientä
  • 2 dl punaviiniä
  • 0.5 dl tomaattipyreetä

Valmistusohje

Hirvenlihakääryleiden täytteenä on pekonia, punasipulia ja tuoreita yrttejä.

Nuiji paistiviipaleet ohuiksi ja mausta ne maun mukaan suolalla sekä mustapippurilla.

Kuori ja lohko tai suikaloi kääryleiden sisälle tuleva punasipuli. Kuori ja lohko myös kastikkeeseen tuleva punasipuli. Kuori kastikkeeseen tulevat porkkanat ja valkosipulinkynnet.

Levitä jokaisen lihaviipaleen päälle pekoniviipale, punasipulilohko tai -suikaleita sekä timjamia ja/tai rosmariinia. Kiinnitä hirvirullat cocktailtikuilla tai sido ne kostutetulla puuvillalangalla.

Kuumenna voi ja/tai öljy padassa. Ruskista hirvikääryleet joka puolelta kauniin värisiksi. Ripottele jauhot hrivikääryleiden pinnalle ja jatka paistamista hetki. Lisää kasvikset pataan ja paista hetki.

Lisää lihaliemi, punaviini sekä tomaattipyree ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 1–1 ½ tuntia lihan mureuden mukaan.

Nosta hirvikääryleet padasta pois ja siivilöi kastike. Nosta hirvikääryleet takaisin kastikkeeseen ja kuumenna tarvittaessa.

Tarjoa hirvikääryleet keitettyjen perunoiden, kasvisten, marjahyytelön tai -hillon sekä salaatin kanssa.

X