Itsetehty pasta on pastan verran parempaa
Itse tehty pasta on jotain aivan muuta kuin kaupan kuivahyllystä napatut makaronit. Aikaa kuluu jonkin verran, mutta taikina on helppo tehdä ja pastan muotoiluun voi osallistua koko perhe.
Peruspastataikina syntyy durumvehnäjauhoista, kananmunista, öljystä ja suolasta. Pastataikina valmistuu monitoimikoneella nopeasti. Sekoita aineet leikkuuterällä sekaisin, kunnes pastataikinasta syntyy pallo. Jatka vaivaamista muutaman minuutin ajan ja peitä sitten taikina kelmulla. Pastataikinan täytyy vetäytyä vähintään 30 minuuttia ennen työstämistä. Jos sinulla ei ole pastakonetta, voit kaulia pastataikinan myös kaulimella.
Tuorepasta säilyy viileässä muutaman päivän.
Todella fiini alkuruoka syntyy yrteillä maustetuista canneloneista ja kuivatuista sienistä.
Raviolityynyjen sisältä löytyy maistuvaa savulohta ja piparjuurituorejuustoa. Kermainen valkoviinikastike aateloi annoksen.
Leveä pappardellepasta saa upean värinsä porkkanasta. Seurana tarjotaan muhevaa kalkkunabolognesea.
Kuvat: Kristiina Kurronen
Teksti: Katri Schröder
Katso myös:
Kaipaatko vaihtelua pastaruokiin?
Kotiliesi.fi: Arkipasta x 5
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous