Reseptit

Kanapata

Kanapata hautuu uunissa hissukseen meheväksi. Broileri, paprikat ja kaprikset uivat ranskankerman muhevoittamassa liemessä rinta rinnan.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kanapata

  • 1 kg broilerin paistileikkeitä
  • 2 rkl voita
  • 2+1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 sipulia lohkoina
  • 4 valkosipulinkynttä puolitettuna
  • 2 paprikaa paloiteltuna
  • 2-3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • n. 6 dl kanalientä tai vettä
  • 2 dl ranskankermaa
  • 3 rkl kapriksia
  • 2 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna voi ja öljy (2 rkl) paistinpannulla ja ruskista paistileikkeet molemmin puolin. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja nostele ne uunivuokaan tai -pataan.

2. Käytä pannulla myös sipulilohkot ja valkosipulinkynnet sekä paprikapalat. Kaada vihannekset pataan.

3. Lisää pannulle 1 rkl öljyä ja kuullota tomaattipyreetä siinä hetki. Lisää paprikajauhe, kanaliemi, ranskankerma ja kaprikset. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Kaada seos pataan.

4. Kääntele ainekset sekaisin ja nosta pata 175-asteiseen uuniin. Hauduta kannen alla noin tunnin verran. Tarjoile kanapata valkosipuli-uuniperunamuusin kera.

Katso myös: Broileritagine

Katso myös Kotiliesi.fi: Broileripata

X