Reseptit

Kinkkupiirakka

Kinkkupiirakka ei petä. Piirakan pohjaan sopii loistavasti juuressose, joka antaa taikinaan makua. ja mehevyyttä.

Teksti:
Suvi Rüster

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kinkkupiirakka

  • 1.5 dl pokkana- tai juuressosetta
  • 0.5 dl juoksevaa margariinia
  • 1 dl kauraleseitä
  • 2 dl hiivaleipäjauhoja
  • 0.5 tl suolaa

täyte:

  • 120 g ohuita palvikinkkuviipaleita
  • puolikas purjo
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl punainen paprika
  • 100 g fetajuustokuutioita
  • noin 10 mustaa oliivia
  • 3 rkl hienonnettua persilijaa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 2 dl kevytmaitoa
  • 1 rkl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Kinkkupiirakka valmistuu näin helposti.

  1.  Sekoita porkkanasose ja margariini kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää porkkana-rasvaseoksen joukkoon nopeasti sekoittaen. Painele kinkkupiirakan taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta kylmään täytteen teon ajaksi.
  2. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika. Sekoita munat, maito, vehnäjauhot ja persilja kulhossa.
  3. Levitä piirakkapohjalle hienonnetut sipulit ja paprikakuutiot. Aseta päälle kinkkuviipaleita ruusukkeiksi. Kaada päälle munamaito. Ripottele pinnalle fetajuustokuutiot ja oliivit. Kypsennä kinkkupiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
  4. Tarjoa kinkkupiirakka raikkaan vihreän salaatin kanssa.

VINKKI Pohjataikinaan sopii myös porkkanaa tai muita juureksia sisältävä vauvansose.

Katso myös Kotiliesi.fi: Suolainen piirakka sopii iltapalaksi

X