Kinkkupiirakka
Kinkkupiirakka ei petä. Piirakan pohjaan sopii loistavasti juuressose, joka antaa taikinaan makua. ja mehevyyttä.
Ainekset
Kinkkupiirakka
- 1.5 dl pokkana- tai juuressosetta
- 0.5 dl juoksevaa margariinia
- 1 dl kauraleseitä
- 2 dl hiivaleipäjauhoja
- 0.5 tl suolaa
täyte:
- 120 g ohuita palvikinkkuviipaleita
- puolikas purjo
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl punainen paprika
- 100 g fetajuustokuutioita
- noin 10 mustaa oliivia
- 3 rkl hienonnettua persilijaa
- 2 kpl kananmunaa
- 2 dl kevytmaitoa
- 1 rkl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Kinkkupiirakka valmistuu näin helposti.
- Sekoita porkkanasose ja margariini kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää porkkana-rasvaseoksen joukkoon nopeasti sekoittaen. Painele kinkkupiirakan taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta kylmään täytteen teon ajaksi.
- Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika. Sekoita munat, maito, vehnäjauhot ja persilja kulhossa.
- Levitä piirakkapohjalle hienonnetut sipulit ja paprikakuutiot. Aseta päälle kinkkuviipaleita ruusukkeiksi. Kaada päälle munamaito. Ripottele pinnalle fetajuustokuutiot ja oliivit. Kypsennä kinkkupiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
- Tarjoa kinkkupiirakka raikkaan vihreän salaatin kanssa.
VINKKI Pohjataikinaan sopii myös porkkanaa tai muita juureksia sisältävä vauvansose.
Katso myös Kotiliesi.fi: Suolainen piirakka sopii iltapalaksi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous