Reseptit

Kurkuma-kasvissosekeitto

Kurkuma-kasvissosekeitto on kullankeltainen ja samettinsen pehmeä. Päälle lisätyt höysteet tekevät sopasta ruokaisan ja antavat sille rakennetta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kurkuma-kasvissosekeitto

  • 4 porkkanaa
  • 1 sellerinvarsi
  • 150 g kukkakaalia
  • 1 rkl hienonnettua inkivääriä
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta kurkumaa tai 1 tl kurkumajauhetta
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 dl kasvislientä (lisäaineettomasta jauheesta)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1-2 dl kaurakermaa
  • mustapippuria
  • (suolaa)

Lisäksi

  • kukkakaalia
  • lehtiselleriä
  • siemeniä

Valmistusohje

Kurkuma-kasvissosekeitto tehdään helposti näin:

1. Kuori ja viipaloi porkkanat. Viipaloi sellerinvarsi, lohko kukkakaali. Kuori ja hienonna inkivääri ja kurkuma. Huom! Kurkuma on voimakkaasti värjäävä, joten käytä suojakäsineitä ja suojaa leikkuulauta paperilla, kun käsittelet sitä. Hienonna sipulit.

2. Kuumenna liemi. Lisää kaikki kasvikset ja anna niiden hautua hiljalleen 20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Soseuta keitto ja kaada takaisin kattilaan.

3. Lisää kaurakerma keittoon, mausta ja kuumenna. Nauti kurkuma-kasvissosekeitto raakojen kukkakaali- ja selleripalojen sekä siementen kanssa.

Katso myös: Tekeekö mieli keventää? 3 x kevyt ja edullinen keitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Kasvissosekeitot ovat keventäjän unelma – katso 7 herkullista ja helppoa reseptiä!

X