Reseptit

Lohikastike

Teksti:
Anna.fi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1-2 150 g) sipulia
  • 2–3 (150 g) porkkanaa
  • pala (n. 50 g) juuriselleriä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 tlk (390 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 1 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 0.5 tl fenkolia
  • ¾ tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • 300 g lohifilettä
  • 50 g kylmäsavulohta (suolaa max 2,4 %)
  • 1 rkl tilliä

Valmistusohje

1. Kuori ja suikaloi sipulit, porkkanat ja selleri. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota kasviksia öljyssä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

2. Kaada kattilaan tomaattimurska, vesi ja mausteet. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä.

3. Leikkaa lohifilee noin 1,5 cm x 11,5 cm kuutioksi. Suikaloi kylmäsavulohi. Lisää kalat kastikkeen joukkoon ja kiehauta pari minuuttia. Sekoita mahdollisimman vähän, jotta kalapalat eivät rikkoudu. Lisää tilli.

X