Lohikastike
Ainekset
- 1-2 150 g) sipulia
- 2–3 (150 g) porkkanaa
- pala (n. 50 g) juuriselleriä
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl ruokaöljyä
- 1 tlk (390 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
- 1 dl vettä
- 1 tl timjamia
- 1 laakerinlehti
- 0.5 tl fenkolia
- ¾ tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- ripaus sokeria
- 300 g lohifilettä
- 50 g kylmäsavulohta (suolaa max 2,4 %)
- 1 rkl tilliä
Valmistusohje
1. Kuori ja suikaloi sipulit, porkkanat ja selleri. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota kasviksia öljyssä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
2. Kaada kattilaan tomaattimurska, vesi ja mausteet. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä.
3. Leikkaa lohifilee noin 1,5 cm x 11,5 cm kuutioksi. Suikaloi kylmäsavulohi. Lisää kalat kastikkeen joukkoon ja kiehauta pari minuuttia. Sekoita mahdollisimman vähän, jotta kalapalat eivät rikkoudu. Lisää tilli.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous