Reseptit

Marjakakku

Peitä marjakakku pehmeällä kermavaahdolla ja koristele marjoilla.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte 1

  • 4 dl pakastettua mansikkasurvosta
  • 1 dl sokeria
  • 0.5 dl vettä
  • 5 liivatelehteä

Täyte 2

  • 2 dl laktoositonta kuohukermaa
  • 2 dl laktoositonta jogurttia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 4 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 5 liivatelehteä

Pinnalle

  • 3 dl laktoositonta kuohu- tai vispikermaa
  • sokeria ja vaniljaa maun mukaan
  • pensasmustikoita

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi levyksi. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia.

3. Kumoa levy kevyesti sokerilla peitetyn leivinpaperin päälle. Leikkaa levystä 2–3 pitkänmalliseen kakkuvuokaan sopivaa palaa. Vuoraa vuoka kelmulla ja pane yksi levyistä vuoan pohjalle.

4. Valmista täyte 1: Anna liivatelehtien pehmitä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kiehauta vesi-sokeriseos, lisää liivatteet ja sekoita liuos tasaiseksi. Lisää liuos sulaneeseen marjasurvokseen.

5. Valmista täyte 2: Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää jogurtti, vanilja ja sitruunamehu. Liuota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää täytteeseen.

6. Kaada ensin puolet marjatäytteestä kakkupohjalle, anna hetki hyytyä. Tee kakkuun vielä 2 kermakerrosta- ja 1 marjakerros. Nosta päällimmäiseksi kakkuviipale.

7. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

8. Kumoa kakku tarjoiluvadille, peitä pehmeällä kermavaahdolla ja koristele marjoilla.

X