Moussaka
Moussaka, kreikkalaiseen keittiöön yhdistettävä, munakoisosta valmistettava herkullinen uuniruoka saa täyteläisyyttä jogurttikastikkeesta, jonka pohjana toimii maustamaton luomujogurtti.
Ainekset
Moussaka
- 2 isoa munakoisoa
- ripaus suolaa
Jauhelihakastike
- 1 iso kuutioitu sipuli
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 500 g luomukaritsan jauhelihaa
- 1 laakerinlehti
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl kanelia
- suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 2.5 dl lisäaineetonta lihalientä
Jogurttikastike
- 2 kananmunaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- suolaa ja rouhittua mustapippuria
- hyppysellinen raastettua muskottia
- 6 dl maustamatonta luomujogurttia
Valmistusohje
Moussaka valmistuu näin:
- Leikkaa munakoisot noin sentin levyisiksi viipaleiksi ja itketä suolalla kastikkeen teon ajan.
- Kuumenna oliiviöljy pannulla ja lisää pannulle hienonnettu sipuli, murskatut valkosipulinkynnet ja jauheliha. Ruskista jauheliha. Lisää pannulle mausteet, tomaattimurska ja lihaliemi. Anna kastikkeen hautua puolisen tuntia. Poista laakerinlehti.
- Paahda munakoisot uunipelillä grillivastuksen alla, kunnes pinta on hieman paahtunut. Paahda molemmat puolet.
- Levitä munakoisoviipaleet ison uunivuoan pohjalle yhteen kerrokseen. Lisää munakoisojen päälle jauhelihakastike ja toista, kunnes kaikki munakoisot ja jauhelihakastike ovat vuoassa.
- Vatkaa kananmunat kevyesti ja sekoita joukkoon vehnäjauho ja mausteet. Lisää lopuksi jogurtti. Kaada jogurttikastike vuoan päälle ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Tarjoa moussaka salaatin kanssa.
Resepti: Niina Hietalahti
Katso myös: Munakoisoa ja feta-oliivisalaattia vaihtelua salaattiaterialle
Katso myös Kotiliesi.fi: Kreikkalainen ruoka ihastuttaa aitoudellaan
Kommentit
Näyttää hyvältä!
Kommentit
Näyttää hyvältä!
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous