Reseptit

Resepti: Halstratut kuhafileet, äyriäisvaahto ja sitruunaduchesse

Äyriäisvaahto ja sitruunaduchesse tarjoillaan tässä reseptissä kuhafileiden kaverina.

Teksti:
Inga Aaltonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g kuhafileetä nahkoineen

Äyriäisvaahto:

  • 2 dl äyriäisfondia
  • 2 dl kermaa
  • 1/2 dl maitoa
  • suolaa, pippuria, sitruunan mehua

Sitruunaduchesse:

  • 600 g manteliperunoita tai muita soseutuvia perunoita
  • 60 g voita
  • sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 3 keltuaista
  • suolaa, pippuria

Lisäksi:

  • tuoreita kevätprimöörejä tai sesongin kasviksia
  • kurpitsansiemeniä tai pekonia
  • kaprista tai tilliä

Valmistusohje

Maarianhaminalaisen ravintola Indigon reseptissä halstratut kuhafileet tarjotaan äyriäisvaahdon, sitruunaduchessen ja kevätkasvisten kanssa.

Kuori perunat, keitä pehmeiksi ja soseuta. Lisää soseeseen voi, sitruunankuoret ja mehu. Vatkaa hyvin ja lisää keltuaiset. Mausta kuohkea sose suolalla ja pippurilla. Pursota se uunivuokaan tai leivinpaperille neljäksi annokseksi ja kuorruta uunissa.

Keitä kermaa, kunnes siitä on puolet jäljellä. Lisää vahvaa äyriäislientä. Keitä edelleen ja mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla. Ennen tarjoamista kiehauta kastike uudelleen ja lisää maito. Vaahdota kastike sauvavatkaimella ja tarjoa heti.

Puhdista ja valmistele lisäkkeeksi tarjottavat kesäkasvikset, esimerkiksi uudet herneet, porkkanat, parsa, retiisit ja keitä ne kevyesti suolalla maustetussa vedessä, jossa on nokare voita.

Poista kuhafileestä ruodot, mutta jätä nahka ja vedä siihen veitsellä ristikkäisviiltoja. Anna fileen kuivua talouspaperilla. Kuumenna pannu, sirottele sille suolaa, tilkka öljyä ja kypsennä kala nahkapuolelta.

Koristeeksi voit paahtaa kurpitsansiemeniä tai pekonia kuumalla pannulla ja lisätä kaprista tai tilliä.

Juomasuositus: Sauvignon blanc -valkoviini.

X