Saaristolaisleipä-papusalaatti
Saaristolaisleipä-papusalaatti on yhdistelmä makeaa, rapeaa, kirpeää ja suolaista. Voit marinoida edamamepapuja yön yli inkiväärillä maustetussa liemessä, jotta maku terävöityy entisestään. Lihaversioon voi lisätä ilmakuivattua kinkkua. Pannulla paistettavat saaristolaisleipäpalat maistuvat salaatissa makean rapeina sattumina.
Ainekset
Saaristolaisleipä-papusalaatti:
- 1 ps (200 g) edamamepapuja (pakasteena)
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 limetin mehua
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 1/4 tl suolaa
- 1 l salaattipinaatin lehtiä
- 1/2 granaattiomena
- 2 viikunaa
- 100 g voimakasta juustoa, esim. gruyère tai sinihomejuusto
Krutongit:
- 4-6 viipaletta saaristolaisleipää
- 1 rkl voita
Valmistusohje
Saaristolaisleipä-papusalaatti tehdään helposti näin:
1. Keitä jäisiä papuja suolalla maustetussa vedessä 3–4 minuuttia, kaada lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä.
2. Sekoita kulhossa oliiviöljy, limettimehu, hunaja, inkivääri ja suola. Sekoita joukkoon pavut.
3. Huuhtele pinaatinlehdet lävikössä. Painele ne talouspaperilla kuiviksi.
4. Leikkaa granaattiomena lohkoiksi ja irrottele siemenet lohkojen sisältä. Pese viikunat ja leikkaa lohkoiksi. Leikkaa juusto kuutioiksi. Levitä ainekset pinaattien kanssa tarjoiluvadille. Sekoita joukkoon marinoidut pavut liemineen.
5. Leikkaa saaristolaisleivät kuutioiksi. Paista voissa muutama minuutti, kunnes leipäkuutiot ovat rapeita. Lisää saaristolaisleipäkrutongit salaatin joukkoon.
Katso myös: Papu-perunasalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Raikas salaatti on maukas lisuke joulupöydässä – 4 hurmaavaa ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous