Salaatti grillatuista kasviksista
Kesän maku tiivistyy salaattiin, joka valmistuu grillatuista kasviksista.
Ainekset
- 4-6 tomaattia
- 2 rkl balsamicoa ja saman verran oliiviöljyä sekotettuna keskenään
- suolaa, pippuria
- salvianlehtiä
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 1 iso fenkoli
- 1 sitruunan mehu ja 2 rkl oliiviöljyä sekoitettuna keskenään
- nuoria voikukanlehtiä tai rucolaa
Valmistusohje
Grillatuissa kasviksissa on kesän maku parhaimmillaan. Salaatti grillatuista kasviksista sopii grilliruoan lisukkeeksi ja lounaaksi mozzarellalla täydennettynä.
1. Halkaise tomaatit ja pane vuokaan leikkuupuoli alaspäin. Kaada päälle suolalla ja pippurilla maustettu balsamico-öljyseos. Lisää pinnalle salvianlehdet. Paahda tomaatteja uunissa tai grillissä välillä liemellä valellen, kunnes kuori hieman halkeilee ja tomaatit ovat läpeensä kuumia.
2. Viipaloi kesäkurpitsat ja sipaise viipaleet öljyllä. Grillaa noin 3 minuuttia puoleltaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Halkaise fenkoli, poista kova kanta, leikkaa fenkoli paksuhkoiksi suikaleiksi. Sivele suikaleet sitruunaöljyllä ja grillaa, kunnes viipaleet saavat reippaasti väriä. Nosta haaleat kasvikset salaattipedille.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous