Reseptit

Suolaiset aamuletut

Maittavien ja mehevien aamiaislettujen keskelle on piilotettu paistettu kananmuna. Täydellisen ruokaisa aamun­ avaus siis!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lettutaikina:

  • 4 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 pientä kananmunaa
  • 2 rkl rypsiöljyä

Lisäksi:

  • 4-6 kananmunaa
  • 100 g minitomaatteja puolitettuna
  • 1 punainen paprika kuutioituna
  • 100 g fetajuustoa muruina
  • kourallinen rucolaa
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Vispilöi maidon joukkoon vehnäjauhot ja suola. Lisää kananmunat ja rypsiöljy. Jätä taikina turpoamaan.

2. Kuumenna iso paistinpannu ja lisää pannulle tilkka öljyä. Kaada kauhallinen (n. 1,5 dl) taikinaa pannuun ja riko keskelle heti yksi kananmuna. Mausta kananmuna suolalla ja mustapippurilla. Ravistele lettu irti pannun pohjasta, auta tarvitaessa lastalla. Käännä räiskäle varovasti esim. kattilan kannen avulla.

3. Ripottele letun pinnalle pulitettuja minitomaatteja, paprikakuutioita, fetajuustomurua ja rucolaa.

4. Liuta lettu lautaselle ja taitasamalla kaksin kerroin, niin ettätäytteet jäävät letun sisälle.

5. Paista samaan tapaan kaikki letut ja tarjoile heti.

X