Reseptit

Vege-poke

Vegepokessa on täysjyväriisiä ja mausteiden kanssa paistettua tofua. Kasvikset voi valita sesongin ja maun mukaan.

Teksti:
TAINA SALOVAARA
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Vegepokessa on täysjyväriisiä ja mausteiden kanssa paistettua tofua. Kasvikset voi valita sesongin ja maun mukaan.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vegepoke:

  • 2 dl tummaa riisiä
  • 1 pkt (200 g) kiinteää tofua
  • 2 rkl öljyä
  • 1-2 rkl soijakastiketta
  • 1 tl currya
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl persiljasilppua
  • 2 rkl korianterisilppua
  • 2 rkl limettimehua
  • 2 tl vaaleaa siirappia tai hunajaa

Lisäksi:

  • esimerkiksi edamamepapuja, kukkakaalia, ituja ja versoja, paistettuja herkkusieniä tai paprikaa

Valmistusohje

1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Esikäsittele valitsemasi kasvikset. Paista sienet, keitä edamamepavut ja paloittele kukkakaali sekä paprika.

2.Revi tofu pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy pannulla. Paista tofua öljyssä hetki sekoitellen, lisää soija, curry ja paprikajauhe, hienonnettu valkosipuli ja silputut yrtit. Paista pari minuuttia. Mausta seos limetillä ja siirapilla.

3. Kokoa kulhot. Pohjalle riisiä, päälle tofua ja pinnalle kasviksia.

X