Food: Liha 15.2.2017

Chilimajoneesi-pyörykät buffet-pöydän vetonaulaksi

Teksti: inspirations

Chilimajoneesi-pyörykät buffet-pöydän vetonaulaksi Hieman uutta lihapullarintamalla: Chilimajoneesi-pyörykät buffet-pöydän vetonaulaksi! Lihapyörykät on yksi kaikenikäisten herkkusuiden ikisuosikki buffet-pöydissä. Ne häviävät yleensä pöydästä vauhdikkaasti ihan sellaisenaankin, mutta niistä saa pienellä vaivalla ja mielikuvituksella myös helposti aina vähän erilaisia versioita.

Istuimme ystävien kanssa iltaa ja tein pienen muutaman lajin buffan, jossa oli myös hieman erilaisia pyöryköitä, tällä kertaa chilimajoneesilla höystettyjä. Majoneesin voi tietysti tehdä alusta asti itse, mutta arki-iltana halusin päästä helpommalla ja käytin pohjaksi maustamatonta valmismajoneesia.

Chilimajoneesi-pyörykät toimisivat aterialla myös monen lisukkeen kanssa. Smetana toimii kastikkeena, jolloin pyöryköitä voi helposti yhdistää lähes mihin vain. Ensi kerralla aion kokeilla niitä kesäkurpitsasta veistellyn ja oliiviöljyssä kuumaksi kiepsautetun ”pastan” seuraksi.

Chilimajoneesi-pyörykät buffet-pöydän vetonaulaksi

Lihapyöryköitä 500 g jauhelihasta

Chilimajoneesi

2 dl majoneesia

1 rkl tomaattipyrettä

2 tl chilijauhetta

3 rkl tulista chilikastiketta

1 valkosipulin kynsi silputtuna

1 tl hunajaa

  1. Sekoita kaikki chilimajoneesin aineet keskenään ja anna vetäytyä hetki kylmässä
  2. Sekoita jäähdytetyt lihapullat chilimajoneesiin reilussa kulhossa, niin että majoneesia on tasaisesti pyöryköillä
  3. Anna maustua ainakin 15 minuuttia
  4. Tarjoile aterialla haluamiesi lisukkeiden kanssa tai tuoreen salaatin kanssa osana buffet-pöytää

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *