Food: Härkäpavut 22.12.2016

Christmas Bliss Balls eli raakapiparkakkupallerot

Teksti: inspirations

Christmas Bliss Balls eli raakapiparkakkupallerot

Jouluun mahtuu yleensä niin paljon erilaisia herkkuja, että terveellisemmät makupalatkin ovat tervetulleita. Raakaruokaan lukeutuvat herkkupallerot ovat olleet blogissa suuressa suosiossa.  Tämä uusin versio syntyi joulun makuisena. Näitä ajattelin pyöräyttää vielä suuremman satsin. Jääkaapista voi silloin käydä napsimassa joulun makua aina halutessaan ja piipahtaville ystävillekin on glögin kylkiäiset helposti saatavilla. Voisin myös pakata herkkupalleroita pikkupurkkeihin joulun ajan tuliaisviemisiksi.

Raakapalleroiden aineet ovat kaikki terveellisiä ja hyvää tekeviä. Taikinan idea lähti Verson härkäpapurouheseoksesta, joka sopii tähänkin herkkuun hyvin. Lisää jouluisia (ja paljon muitakin) ideoita kotimaisille Verson tuotteille löytyy aiemmista postauksista täältä.

Christmas Bliss Balls eli raakapiparkakkupallerot

20 palleroa

1  dl viikunoita (kuivattuja tai tuoreita) paloina

1 dl Verso härkäpapurouheseosta

2 rkl pellavansiemeniä

4 rkl mantelijauhetta

2 rkl kookosöljyä

2 rkl kaakaojauhetta

0,5 dl kookoshiutaleita

1 iso porkkana raasteena

2 tl pipakakkumaustetta

1 tl vaniljauutetta

2 rkl kookosöljyä

(2 rkl cashewnut voita / maapähkinävoita)

  1. Irrota viikunoista kivet ja palastele ne pieniksi.
  2. Kuori ja raasta porkkana.
  3. Laita ensin härkäpapurouheseos yleiskoneeseen tai tehosekoittimeen ja jauha hienommaksi.
  4. Lisää härkäpapurouheseokseen viikunat, pellavansiemenet ja porkkanaraaste ja sekoita tahnaksi.
  5. Lisää mantelijauhe ja mausteet.
  6. Lämmitä kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi ja lisää seokseen.
  7. Lisää seokseen myös cashewnut- tai pähkinävoi (Tämän voi jättää poiskin).
  8. Sekoita seos ja muotoile käsin palloiksi ja pyöräytä kookoshiutaleissa.
  9. Pallerot ovat valmiita heti, mutta parhaimmillaan jähmetyttyään hetken jääkapiissa ja ne vain paranevat yön yli säilöttyinä.

*Yhteistyössä Verso Food