Food: Kana

Edullinen ja herkullinen kukkakaali-kanapata

5.10.2017 Teksti: inspirations

Edullinen ja herkullinen kukkakaali-kanapata

Ruokaan uppoaa sievoinen summa rahaa joka kauppareissulla ja edulliset, terveelliset ja herkulliset reseptit ovat aina tervetulleita. Samoin lämmittävät pataruoat syksyn tuulisiin iltoihin.

Tämä kanasta, kukka- ja parsakaalista tehty herkku täyttää hyvin kaikki nuo kriteerit, herkullisuuden viimeistään siinä vaiheessa kun kermainen fetakastike imeytetään vuokaan.

Tästä laatikosta riitää syötävää yleensä kahteenkin ruokailuun.

Edullinen ja herkullinen kukkakaali-kanapata

neljälle – kuudelle

3 kanankoipea

suolaa, pippuria, savupaprikaa

1 kukkakaali

2 parsakaalia

1 kerma

200 g fetaa

3 dl juustoraastetta

  1. Mausta kanankoivet suolalla, pippurilla ja savupaprikalla.
  2. Kypsennä kanankoipia uunissa 225 asteessa 25 min.
  3. Ota kanankoivet uunista, jäähdytä hieman ja perkaa: poista luuta ja revi liha käsin pieniksi paloiksi.
  4. Pilko kukka- ja parsakaalit ja keitä niitä 15 min. kattilassa.
  5. Sekoita keskenään kanapalat ja pehmenneet kukka- ja parsakaalipalat ja laita kaikki uunivuokaan.
  6. Murustele feta ja sekoita se kermaan.
  7. Kaada fetakermaseos vuokaan ja painele kevyesti, että kerma imeytyy kanoihin ja kaaleihin.
  8. Laita vuoka uuniin 225 asteeseen 15 minuutiksi.
  9. Ota vuoka uunista ja ripottele pinnalle juustoraaste (tai juustosiivuja).
  10. Laita vielä uuniksi 10 minuutiksi.
  11. Anna vetäytyä 15 min. ennen syömistä.