Food: Jäkiruuat 29.11.2016

Granola – pannacotta granaattiomenalla

Teksti: inspirations

Granola - pannacotta granaattiomenalla panna-cotta-omenallaGranola – pannacotta granaattiomenalla on sopivan herkullinen herkuteltava  juhlapäytäänkin. Aikaisemmin suomalaisen joulupöydän jälkiruoaksi kuului syödä riisipuuroa rusinakiisselillä, mutta nykypäivänä siihen suoritukseen ei enää monikaan kykene. Joulun aikaan (tai varsinkaan joulupöytään) kun ei yleensä tee mieli mitään kovin raskaita jälkiruokia, päinvastoin mielellään herkullista, kevyen oloista ja kaunista ♥.

panna-cotta-laseissa panna-cotta-rusetilla

Perinteinen pannacotta saa joulun hehkua granaattiomenan siemenistä ja uudenlaista rouskuteltavuutta ja makua Verson Härkäpapugranola Karpalosta. Kuivatut karpalot tuovat myös oman kivan makutwistinsä pannacottaan ja koko komeuden voi tarjoilla omaan kattaukseen sopivista astioista koristeiden kera.

Kotimaiset Verson härkäpaputuotteet innostavat uudenlaisiin jouluresepteihinkin. Ekologisesti tuotettu kotimainen kasvisproteiini on aina tervetullut nykyaikaiseen ruokapöytään. Aikaisemmat härkäpapuinspiraationi löydät täältä.

panna-cotta-verso

Granola – pannacotta granaattiomenalla

2 suurta tai 4 pientä annosta

Punaiset granaattiomenan siemenet ja kuivatut karpalot härkäpapugranolassa tuovat punaista joulun tuiketta vaniljaisen jogurtilla kevennetyn panna cottan pinnalle.

2 dl kermaa

3 dl turkkilaista jogurttia

3 liivatelehteä

1 tl vaniljauutetta

hieman steviaa (tai n. 2 tl vaniljasokeria), maista makeus

2 dl Verso Härkäpapugranola Karpaloa

1 granaattiomena

  1. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 min.
  2. Kiehauta kerma, kaada se uuteen astiaan ja sekoita joukkoon puristellut liivatteet.
  3. Sekoita kermaan makeutus, jogurtti ja 1 dl härkäpapugranola karpaloa
  4. Kaada seos tarjoiluastioihin ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli (tai muutamaksi tunniksi)
  5. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet
  6. Asettele pannacotta-annosten pinnalle loput granolat ja granaattiomenan siemenet

*Yhteistyössä Verso Food