Food: Härkäpavut 30.10.2016

Härkis-kvinoa salaatti aasialaisilla mausteilla

Teksti: inspirations

Härkis-kvinoa salaatti aasialaisilla mausteillaaineet-2 korianteri harkis annos

Tähän asti olen tehnyt Härkiksestä vain lämpimiä ruokia. Kotimainen härkäpavuista valmistettu Härkis on valmiiksi kypsytetty ja miedosti maustettu eli siitä voi hyvin tehdä myös kylmiä ruokia. Pehmeä Härkis nostaa minusta todella herkullisesti esiin myös vähän eksoottisemmat ja tulisemmat mausteet. Siksi kokeilin Härkistä nyt itämaisittain maustetussa  salaatissa, joka toimikin todella hyvin!

Ajattelin salaatin alkuruoaksi, mutta se on tarpeeksi ruokaisaa myös pääruoaksi. Samalla voi tehdä isomman annoksen ja ottaa loput vaikka eväslounaaksi seuraavana päivänä, koska salaatin maut vain paranevat yön yli jääkaapissa maustuessaan.

Käteviä ja maukkaita, ekologisesti tuotettuja Verson härkäpaputuotteita löydät jo monista resepteistäni alku-, pää- jälkiruoissa ja leivonnaisissa. Härkäpaputuotteet ovat korkeita proteiini- ja ravintoarvoiltaan ja sopivat monipuolistamaan meidän kaikkien ruokavalikoimaa ja hyvin myös kasvisruokavalioon.

Härkis-kvinoa salaatti aasialaisilla mausteilla

6 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

1 valkospipulinkynsi

1 cm:n pala inkivääriä

2 dl kvinoaa

1 tl juustokuminaa

1 tl chiliä

2 rkl oliiviöljyä

0,5 sitruunan mehu

2 tomaattia

0,5 kurkkua

1 paprika

1 Härkis

1 ruukku (tai vastaava määrä) tuoretta korianteria

  1. Kuumenna vesi kattilassa
  2. Lisää siihen kasvisliemikuutio, kvinoa ja kuorittu valkosipulin kynsi ja inkiväärin pala.
  3. Keitä 15 min.
  4. Poista valkosipulinkynsi ja inkiväärin pala.
  5. Mausta kvinoa juustokuminalla ja chilillä, oliiviöljyllä ja sitruunan mehulla.
  6. Palastele vihannekset ja sekoita ne jäähtyneeseen kvinoaan.
  7. Sekoita salaattiin Härkis.
  8. Revi korianterin lehtiä käsin hieman pienemmiksi ja sekoita ne salaattiin.
  9. Anna maustua hetki ennen nauttimista.

*Yhteistyössä Verso Food