vuodenaika: Joulu ja Uusivuosi

Härkis-rosollinyytit vaihteluksi jouluruokailuun

23.12.2016 Teksti: inspirations

Härkis-rosollonyytit vaihteluksi jouluruokailuun

Härkis-rosollonyytit vaihteluksi jouluruokailuun: Rosollinyytiti tuovat perinteisen rosollin uudella tavalla jouluruokiin. Verson kotimaisista härkäpavuista valmistettu Härkis lisää annokseen proteiinia ja tekee siitä hyvän jouluruoan myös kasvissyöjille.

Tämä on myös hyvä tapa tarjoilla rosolloa joulupäivinä tai edellisen ruokailun rosollin ”tähteistä”. Riisipaperinyyttejä saa ainakin kaikista suuremmista ruokakaupoista (kuten Härkistäkin) sekä aasialaisista marketeista. Nyytteihin voi lisätä sisältöä oman maun mukaan, esim. vuohen- tai homejuusto ja tuoreet omenapalat sopivivat näihin hyvin.

Muita Verson härkäpapapuinsipraatoitani löydät täältä.

Härkis-rosollinyytit

Rosollikastike

Kuohukerma

Hieman suolaa

1 rkl sinappia

1 rkl sitruunamehua

Tilkka punajuurilientä tai pari palaa punajuurta rosollista värjäämään kastike pinkiksi

Riisipapereita

Rosolli

Härkis

  1. Voit tehdä itse rosollin tai käyttää valmista kaupan valmista rosollia.
  2. Tee rosollikastike: Vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon muut rosollikastikkeen aineet.
  3. Kaada suurelle lautaselle lämmintä vettä
  4. Upota riisipaperi kerrallaan veteen noin minuutiksi, jolloin paperi muuttuu pehmeäksi ja muotoiltavaksi.
  5. Nosta riisipaperi valuttaen vedestä ja asettele tasaisesti puhtaalle lautaselle.
  6. Nostele siihen lusikalla rosollista raitoja ja yhdeksi raidaksi vaaleanpunaista kermavaahtoa.
  7. Nostele yhdeksi raidaksi Härkistä.
  8. Käännä riisipaperin ylä- ja alareunat täytteiden yli ja rullaa nyytiksi.
  9. Tee yksi nyytti / ruokailija

*Yhteistyössä Verso Food