Food: Jäkiruuat 27.3.2017

Hedelmä-Lotan ”pikkusisko” Mansikka-Lotta on uudistunut kevätherkku

Teksti: inspirations

Hedelmä-Lotan pikkusisko Mansikka-Lotta

Hedelmä-Lotan pikkusisko Mansikka-Lotta on uusi versio Hedelmä-Lotasta. Molemmat ovat raikkaita jälkiruokakakkuja, jotka sopivat moneen tilanteeseen aamiaisbrunssista välipalalle ja jälkkäriksi. Hedelmä-Lotta on ollut myös yksi suosituimmista resepteistäni ja siksi halusin tehdä siitä hieman erilaisenkin version.

Se sopii moneen ruokavalioon, koska on täysin viljaton ja sokeriton ja toisaalta sisältää reilusti proteiinia. Valmistuksessa vain kerma vatkataan, hedelmät ja mansikat viipaloidaan ja liivatteet liotellaan. Edes uunia ei tarvita. Lotta säilyy pari päivää kylmässä, jos sitä ei syödä kerralla loppuun.

Hedelmä-Lotan pikkusisko Mansikka-Lotta

6  mandariinia

1 lime

n. 250 g mansikoita

3 dl kuohukermaa

250 g jogurttirahkaa

1 tl vaniljauutetta

hippunen steviauutetta (tai hunajaa tms. haluamaasi makeuttajaa), maista sopiva makeus

6 liivatelehteä

muutama mintun lehti

  1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10 min.
  2. Kuori ja siivuta 3 mandariinia ja limet. Jos valkoista kuorta on paljon, leikkaa suurin osa pois terävällä veitsellä.
  3. Huuhtele mansikat, poista lehdet ja siivuta marjat.
  4. Vuoraa astia kelmulla.
  5. Aseta hedelmä- ja mansikkaviipaleet ja mintunlehdet kelmulle astian seiniä myöten.
  6. Vaahdota ja makeuta kerma ja sekoita siihen jogurttirahka.
  7. Pilko pieniksi kaksi mandariinia ja sekoita ne rahkakermaresokseen.
  8. Purista yhden mandariinin mehu ja kuumenna se.
  9. Purista hyvin liivatelehdet ja liuota ne kuumaan mandariinimehuun.
  10. Kaada liivatemehu hyvin sekoittaen kermarahkaseokseen.
  11. Kaada seos kelmulla ja hedelmäviipaleilla vuorattuu kulhoon ja tasoita pinta.
  12. Nosta hyytymään kylmään yön yli tai n. 6 tunniksi.