Food: Liha 8.4.2016

Helppo ja hyvä chilinen kaalijauhelihapannu

Teksti: inspirations
Chilinen kaalijauhelihapannu on seuraavaksi postausvuorossa sarjasta superhelpot, -nopeat ja hyvät ruoat

1. Punaspipulit kuoritaan ja silputaan
2. Ne kuullotetaan öljyssä. Sekaan vähän vettä, jolloin ne turpoavat ja pehmenevät
3. Jaheliha ruskistetaan ja maustetaan chilillä, suolalla ja pippurilla
4. Sekaan kipataan silputtu kaali

5. Sekaan kaadetaan purkillinen Chili sin carnea ja Mutti tomaattimurskaa (muukin käy, Mutti vain on yksi parhaista)
6. Sekoitellaan ja annetaan kuumentua
7. Maistetaan ja lisätään tarpeen mukaan mausteita
Tämä on yksi niitä ruokia, joista jokainen meillä pitää, vaikka kyseessä on yksi helpoimmista keittiömme pikaruoista. Myös pikkuvieraat syövät tätä yleensä tyytyväisinä, silloin laitan tosin vähemmän chiliä.
Tähän voi hyvin yhdistää haluamiaan tuoreita tai pakastettuja kasviksia, ja sellaisia on täällä blogissakin nähty. Kaalia ei kannata kypsyttää liikaa, ettei se löysty. Se kypsyy sippuna todella nopeasti ja saa syötäessä olla vielä vaikka hieman rapeaa.
Ilman Chili sin carneakin pärjätään hyvin eli oikeastaan riittää, jos käytössä on kaali, jauhelihaa ja mausteita. Kaikki muu on hyvää plussaa ja luovuutta saa käyttää, niin kuin ruoanlaitossa aina ; )

Chilillä on todettu monia hyviä, esim. verensokerin tasaamiseen liittyviä vaikutuksia ja sitä voisi hyvin käyttää meilläkin enemmän.


Chilinen kaalijauhelihapannu

  • Öljyä
  • 700 g jauhelihaa
  • suolaa, pippuria
  • Tabascoa
  • 2 punasipulia
  • vajaa dl vettä
  • 1 kevätkaali
  • Chili sin carne (Gogreen)
  • 1 Mutti