Food: Leivonta 8.11.2016

Joulun tuoksuinen banaanikakku täynnä teveellisiä aineita

Teksti: inspirations

Joulun tuoksuinen banaanikakku täynnä teveellisiä aineita banaanikakku-rouheseosbanaanikakku-taikinabanaanikakku-kakkubanaanikakku-versobanaanikakku-kakkupalaTunnustaudun jouluintoilijaksi ja nyt kaiken tämän ihanan talvisen lumimaiseman keskellä julistan jouluherkuttelukauden pikkuhiljaa alkavaksi sekä kotonani että täällä blogissa♥. Joulun tuoksuinen banaanikakku täynnä teveellisiä aineita aloittaa tämän nautinnollisen ajan.

Pakkassäästä posket punaisena on ihanaa tulla kotiin leipomaan. Banaanikakun tuoksu leviää koko kotiin ja saa takuulla veden kielelle. Meillä tämä syötiin glögin kanssa ja viimeistään jouluna ajattelin leipoa uuden.

Parasta on se, että kakku on suussa sulavan herkullista ja lisäksi terveellistä (aina plussaa). Se sisältää reilusti hyviä proteiineja ja öljyjä ja hyvää tekeviä mausteita. Mehevä kakku on myös tosi täyttävä ja riittää pitkään.

Verso Härkäpapuroheseoksella on helppoa korvata talvi- ja joululeivonnaisissa osa jauhoista, jolloin leivonnaisiin saadaan kuin salaa ladattua lisää ravintoaineita kotimaisten ja ekologisesti tuotettujen  härkäpapujen muodossa. Lisää ideoita Verson härkäpaputuotteiden ympärille syntyneistä ideoistani löydät täältä. Ja jos innostut myös jo enemmän joulufiilistelystä, sen osaston löydät blogista täältä.

Jouluinen banaanikakku

Jouluinen banaanikakku on parhaimmillaan lämpimänä ja joululta tuoksuvana. Toisaalta sen maut vain paranevat yön yli.

1 dl kookosjauhetta

1 dl mantelijauhetta

(tai 2 dl haluamiasi leivontajauhoja)

1 dl Verso Härkäpapurouheseosta

(1 tl psylliumia)

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1 tl kanelia

1 tl neilikkaa

1 tl kardemummaa

1 tl pomeranssia

1 tl tuoretta inkivääriä

4 todella kypsää banaania

3 kananmunaa

3 rkl luomukookosöljyä (tai voita / margariinia)

0,5 dl hunajaa / siirappia /viikunaa (tai maun mukaan sokeria / makeutusainetta)

  1. Hienonna härkäpapurouheseos tehosekoittimessa jauhemaiseksi
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet (rouheseos, jauheet/jauhot, mausteet, suola, leivinjauhe) keskenään
  3. Pilko ja muussaa banaanit
  4. Riko haarukalla munat ja sekoita ne banaaneihin
  5. Lisää muussiin kookosöljy
  6. Sekoita kaikki aineet keskenään ja lado haluamasi malliseen kakkuvuokaan
  7. Asettele pinnalle koristeita, esim. banaanisiivu / pähkinöitä /jolupipareita
  8. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla n. 45 min.

*Yhteistyössä Verso Food

Kommentit (2)

Hei! Voi oikeastaan millä tahansa jauhoilla (esim. mantelijauheella tai hasselpähkinäjauheella, kaurahiutaleilla tai normaaleilla leivontajauhoilla).

Voiko tuon härkäpapurouheen korvata jollain? Kaupasta loppu.

Hei! Voi oikeastaan millä tahansa jauhoilla (esim. mantelijauheella tai hasselpähkinäjauheella, kaurahiutaleilla tai normaaleilla leivontajauhoilla).

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *