Food: Italialainen ruoka 10.3.2017

Kanaa ja mozzarellasalaattia kukkakaaliriisillä

Teksti: inspirations

Kanaa ja mozzarellasalaattia kukkakaaliriisillä  Ihailen italialaista keittiötä siinä, että muutamalla perusmaulla syntyy loputtomasti herkullisia uusia ruokia ja makuyhdistelmiä. Ne myös sopivat toisiinsa ja erilaisiin annoksiin. Melkein riittää, kun italialaisessa ruoassa on sitruunaa, tomaattia, valkosipulia, juustoja (parmesaani, basilika, vuohenjuusto), tomaattia, yrttejä (basilika, rosmariini, timjami)… ja lopputulos on takuulla hyvä. Alkuun pari siivua parmankinkkua ja hyviä oliiveja ja loppuun tuoreita hedelmiä. Todellakin, simppeliä ja aina hyvää.

Tämä ruoka on syntynyt keittiössäni kuin itsestään, eikä varsinaisesti ole mikään italialainen (tai muukaan) klassikko, mutta se muistuttaa Välimeren makuja, tuoksuukin niille ja sisältää monia Italian peruskeittiön aineita. Ja sama tässäkin; helppoa, nopeaa ja ei voi mennä pieleen.

Kanaa ja mozzarellasalaattia kukkakaaliriisillä

noin kolmelle

1 kukkakaali (kts. kukkakaaliriisin muut aineet alta)

3 kanan rintafilettä

n. 3 dl luonnonjogurttia (tai turkkilaista)

tuoretta rosmariinia ja basilikaa

tomaattia

2 mozzarellaa

1 sitruuna

suolaa, pippuria

  1. Tee pohjalle kukkakaaliriisiä (ohje alla).
  2. Paloittele kanan rintafileet ja kypsennä ne pannulla.
  3. Kun kukkakaaliriisi ja kanat ovat valmiit, kannattaa annos koota aika nopeasti, koska se sisältää luonnonjogurttia, joka on ruoassa parhaimmillaan vain pikaisesti kuumennettuna:
  4. Lisää kanapalat kukkakaaliriisiin.
  5. Sekoita joukkoon muutama lusikallinen luonnonjogurttia, niin että rakenteesta tulee kermamainen (ei liian löysä).
  6. Purista joukkoon sitruunan mehu.
  7. Lisää sekaan reilusti tuoretta rosmariinia.
  8. Mausta suolalla ja pippurilla.
  9. Asettele päälle tuoretta mozzarellaa, tomaattia, avokadon paloja ja reilusti basilikaa.
  10. Pirskottele pinnalle oliiviöljyä ja mausta vielä suolalla ja pippurilla.

Kukkakaaliriisi

oliiviöljyä

1 kukkakaali

1 sipuli

1 dl vettä

pippuria, suolaa

  1. Hienonna kukkakaali yeiskoneen silppurissa tai sauvasekoittimen leikkurilla.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä pannulla.
  3. Lisää kukkakaalisilppu  ja paista käännellen muutama minuutti, lisää oliiviöljyä.