Inspirations 31.5.2016

Pekoni ja pähkinät maustavat lämpimän salaatin

Teksti: inspirations

Pekoni ja pähkinät ovat herkullinen lisä tuomaan makua kevyesti kypsennetyn salaatin joukossa. Kevyt kypsennys muuttaa salaatin ruokaisaksi lämpimäksi ruoaksi.

Pekoni ja pähkinätAineet  Tomaatit ja pavut

Tässä keväisten makujen annoksessa ei ole mitään liikaa, eikä liian vähän. Makeat herneenpalot, kypsät luumutomaatit ja raikas kevätsipuli saavat kiinnostavuutta ripauksesta chiliä sekä hyvästä sormisuolasta. Murskatut saksanpähkinät ja pilkottu rapea pekoni sopivat vielä joukkoon paremmin kuin hyvin. Nauti vaikka yksin parvekkeella valoisana kesäiltana, hyvässä seurassa sunnuntaibrunssina tai grilliruoan lisukkeena <3

Hasselpähkinät

Pannulla

AstiallaLämmin salaatti

Salaatti lautasella

Pekoni ja pähkinät lämpimässä salaatissa

Oliiviöljyä

Pieniä luumutomaatteja

Sokeriherneitä (tai vastaavia)

Kevätsipulia

Pekonia

Hasselpähkinöitä

Chiliä

Hyvää suolaa

  1. Murskaa hasselpähkinät ja paahda niitä hetki oliiviöljyssä kuumalla pannulla.
  2. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja ruskista oliiviöljyssä.
  3. Lisää pannulle öljyä sekä tomaatit, herneenpalot ja paahdetut hasselpähkinät.
  4. Sekoittele ja mausta suolalla ja chilillä.
  5. Leikkaa kevätsipulin varret pieniksi paloiksi ja ripottele päälle. Nauti heti <3