Lämpimät viljattomat parmesaanisämpylät

Lämpimät viljattomat parmesaanisämpylät Pakkanen kiristyy kovaa vauhtia. Lämpimät viljattomat parmesaanisämpylät ovat pakkasillan herkkua. Tässä täysin jauhoton ja aika juustoinen versio, joka syntyy ihan hetkessä. Teen näitä aina pienen annoksen kerrallaan, koska ne maistuvat parhailta lämpiminä ja vaikka keiton kaverina.

Lämpimät viljattomat parmesaanisämpylät

6 kpl

4 dl mantelijauhetta (tai muita haluamiasi jauhoja)
1,5 dl juustoraastetta (esim. Emmental) ja 0,5 dl parmesaaniraastetta
1 tl leivinjauhetta, hieman suolaa myllystä
5 rkl luonnonjogurtia
5 rkl oliiviöljyä

1 kananmuna

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään
  2. Lisää niihin lusikalla sekoittaen jogurtti, juustoraaste ja oliiviöljy.
  3. Vaivaa taikinaa käsin ja muotoile siitä lumipallon muotoisia palloja.
  4. Asettele ne suoraan muffinsivuokiin.
  5. voitele rikotulla kananmunalla ja koristele pinta parmesaainlla ja siemenillä.
  6. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia uunin keskitasolla.
  7. Tarjoile lämpiminä sellaisenaan, voinokareen tai juustoraasteen kera.

Tilaa Annan uutiskirje

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *