Food: Härkäpavut 19.4.2017

Munakoisot ja Härkis-kastike – yksinkertainen arkiherkku

Teksti: inspirations

Munakoisot ja Härkis-kastike

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food

Juuri nyt innostavat yksinkertaiset, kevyet, maukkaat ja ravitsevat ruoat. Sellaiset, jotka lämmittävät, mutta henkivät jo kesän fiilistä. Munakoiso on juuri sellainen. Se lämmittää ja saa mieleni aina jonnekin Kreikan suuntaan.

Usein parhaat annokset syntyvät muutamasta aineesta, niin kuin tämäkin. Munakoison  kaveriksi sopii ihanasti supisuomalainen Härkis.

Härkishän on ekologisesti kotimaisista härkäpavuista tuotettu proteiinipitoinen käyttövalmis ruoka. Se taipuu moneen muotoon ja makuun ja imaisee todella miellyttävästi itseensä vaikka vähän tulisemmatkin aromit.

Tämä kesältä tuoksuva ja maistuva annos syntyy nopeasti ja yksinkertaisesti munakoisosta, tomaateista, Härkiksetä, parista mausteesta ja parmesaanista.

Munakoisot ja Härkis-kastike

Kahdelle tai kolmelle:

1 munakoiso

2 isoa tomaattia

1 paketti Härkistä

puolikas sipuli

2 valkosipulin kynttä

tomaattimurska

suolaa, pippuria

parmesaania

  1. Leikkaa munakoiso siivuiksi ja ripottele suolaa päälle. Anna ”hikoilla” n. 30 minuuttia, jotta neste nousee pintaan. Pyyhi pisarat pois talouspaperilla.
  2. Kypsennä munakoisot ja tomaatit paistinpannulla oliiviöljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kypsennä hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet pannulla ja lisää Härkis ja tomaattimurska pannulle lämpenemään. Härkistä ei tarvitse kypsentää, vaan nopea lämmitys riittää.
  4. Asettele annos lautaselle ja ripottele päälle parmesaania.

Paljon lisää reseptejäni Härkiksestä ja muista kotimaisista Verson härkäpaputuotteista löydät täältä.