Food: Härkäpavut

Myskikurpitsat pestolla ja Härkiksellä

26.11.2017 Teksti: inspirations

Myskikurpitsat pestolla ja Härkiksellä

*Kaupallinen yhteistyö Verso Food

Alkutalvi on myskikurpitsojen kulta-aikaa. Niiden aurinkoinen väri, pehmeä rakenne ja makea makukin sopivat hyvin piristämään pimeän kauden makumaailmaa.

Myskikurpitsa on kaunis ja hyvin nomipuolinen raaka-aine moneen ruokaan. Tässä uuniruoassa se saa proteiinirikkaan ja ihanan pehmeän täytteen kotimaisista härkäpavuista tehdystä Härkiksestä ja herkun kruunaavat murusteltu feta ja hehkuvat granaattiomenan siemenet. Lisää Härkis-reseptejä  löydät helposti täältä.

Myskikurpitsat pestolla ja Härkiksellä

(8:lle)

1 iso myskikurpitsa

1 paketti Härkis Originalia

1 granaattiomenan siemenet

50-100 g fetaa

oliiviöljyä

Pestoon:

100 g pistaasipähkinöitä

70 g parmesaania

reilu kourallinen tuoretta basilikaa

reilu kourallinen tuoretta korianteria

1 sitruunan mehu

oliiviöljyä

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Leikkaa myskikurpitsa neljään osaan ja hiero pinnalle reilusti oliiviöljyä. Laita lohkot uuniin 50 minuutiksi.
  3. Tee seuraavaksi pesto: sekoita tehosekoittimella pistaasit ja parmesaani sekä oliiviöljyä (sen verran, että tahnasta tulee sopivan tahmeaa, muttei liian ohutta).
  4. Lisää joukkoon yrtit ja sitruunan mehu.
  5. Sekoita kunnolla ja lisää joukkoon sitruunan mehu ja tarvittaessa oliiviöljyä.
  6. Laita pesto jääkaappiin vetäytymään.
  7. Täytä myskikurpitsat Härkiksellä.
  8. Laita takaisin uuniin n. 10 minuutiksi, kunnes kurpitsat ovat pehmentyneet kunnolla.
  9. Levitä myskikurpitsoiden päälle pesto, murusteltu feta ja granaattiomenan siemenet.