Inspirations 24.5.2016

Paras parsan kuorimis- ja kypsennysohjeeni

Teksti: inspirations

Paras parsan kuorimis- ja kypsennysohjeeni

Paras parsan kuorimis- ja kypsennysohjeeni tulee tässä. Parsa on yksi hienoimmista tietämistäni mauista ja alkukesän suosikkiruokiani. Paras parsaohjeeni on yksinkertainen. Taisin löytää sen joskus Hans Välimäen ideoimana, josta sitten tein oman versioni. Parsa kypsytetään pannulla kattilan sijaan, jolloin myöskään varsinaista parsa-astiaa ei erikseen tarvita.

Lävikkö

Kynsi

Parsan pätkät

Parsojen puhidtamiseenkin on omat niksinsä. Päästä voi painella kynnellä ja löytää kohdan, johon kova osuus loppuu. Kun kynsi uppoaa ja menee varresta läpi,  voi painaa merkin ja poikkaista kovat pätkät merkkien kohdista pois. Latvapäässä voi nupun alle tehdä veitsellä viillon ympäri merkiksi, mihin asti parsa kuoritaan. Ihan nuorta parsaa ei tarvitse kuoria ollenkaan.

Salottisipulit

Vesi

Paras parsan kuorimis- ja kypsennysohjeeni

Pehmeä salaattisipuli sopii parsan kanssa. Pannulle lisätään oliiviöljyä ja silputtua salottisipulia ja puhdistetut parsat. Paistetaan, kunnes pintaan tulee kaunis väri. Käännetään ja paistetaan toinenkin puoli. Lisää pannulle vettä niin, että parsat peittyvät juuri ja juuri.

Leivinpaperi

Peitä pannu kannella tai leivinpaperilla. Keitä kovalla teholla hetki kansi tai paperi raollaan, että höyry pääsee pois. Älä kypsytä liian löysäksi, vaan kun parsat ovat vielä napakoita, nosta ne leivinpaperille valumaan. Lisää hieman hyvää suolaa ja voita sulamaan parsojen päälle.

Kuivumassa

Hollandaiskastike on myös suosittua parsojen kanssa, mutta itse suosin mieluiten24 ihan pelkkää voita. Parsat ovat herkullisia sellaisenaan, lisukkeina, salaateissa tai vaikka grillilihan seurana. Tai oikeastaan ihan miten vain syötyinä <3

Parsa ja voi

Parsat pannulla 

parsaa

vettä

oliiviöljyä

salottisipulia

voita

suolaa