arvonnat ja yhteistyö 18.3.2016

Superhyvä ruokaisa salaatti härkäpavuista ja avokadotahnasta

Teksti: inspirations
ruokaisa salaatti härkäpavuista ja avokadotahnasta
Ruokaisa salaatti härkäpavuista ja avokadotahnasta on täydellinen ruoka kevääseen. Valon lisääntyessä ja kesän lähestyessä alkaa taas tehdä entistä enemmän mieli salaatteja. Avokadotahna on ollut viime viikkojen suosikkini ja sitä on tullut käytettyä monissa ruoissa, esim. kanan kanssa täällä.
Nyt halusin tehdä ruokaisan salaatin ja sen täyttäviksi aineiksi valitsin avokadotahnan sekä proteiinirikkaat luomulaatuiset esikypsennetyt Verso härkäpavut. Ne on helppo lisätä salaattiin kuin salaattiin. Härkäpavut vain huuhdellaan ja käytetään ihan sellaisinaan. Helpoimmillaan kotimaiset ekologisesti tuotetut härkäpavut tuovat hyviä ravintoaineita vaikka lisättynä tomaatti- ja kurkkusalaattiin.
 

Ruokaisa salaatti härkäpavuista ja avokadotahnasta

Halusin tehdä vihreän, ruokaisan ja maistuvan salaatin. Avokadotahna tuo valkosipulista ytyä ruokaan ja sen lisäksi kaipasin salaattiin mukaan myös lämmintä. Leikkasin kesäkurpitsan ohuisi siivuiksi, lämmitin siivut pannulla runsaassa oliiviöljyssä ja yrttimaustetussa etikassa ja maustoin pippurilla ja suolalla. Asettelin lautaselle lehtikaalit, parsakaalit paloina ja punasipulit leikattuna:

Niiden päälle asettelin purkista artisokan latvoja ja mustia kivettömiä oliiveja sekä lämpimät öljyiset kesäkurpitsasiivut. 

 

Lämpimien kesäkurptsasiivujen päälle ladoin avokadotahnan.  Sen valmistin kuorimalla ja murskaamalla haarukalla avokadot ja soseeseen sekoitin sitruunan mehun ja murskatun valkosipulin kynnen sekä hieman suolaa ja pippuria.
Kaiken päälle asettelin huuhdellut Verso härkäpavut ja koristeiksi ja makeaksi vastapainoksi vahvalle avokadotahnalle vielä kiivin siivuja. Valutin salaatin päälle oliiivöljyä ja herkkusalaatti oli valmis nautittavaksi.
Salaatista tuli niin ruokaisaa ja täyttävää, että pienikin annos sitä olisi riittänyt. Toisaalta siitä tuli niin järjettömän hyvää, että koko satsi kuitenkin hävisi nopeasti!! Tästä tulee meillä varmasti yksi suosikkisalaateista, niin kuin on käynyt monelle muullekin kätevistä Verso-tuotteista kehittelemälleni idealle:
Mehevä suklaakakku kurpitsasta ja härkäpavuista, Sämpylät härkäpapurouheella ja juustoraasteella, Smoothie-kulho granolallaKukkakaali-härkäpapuriisi, Suklaa bliss ballsitGranola-bannaniletut,  Granola-jälkiruoat jogurtista, kermasta, ja marjoista, Smoothie-kakku videoreseptinä, Aura-granola-hyydyke,  2 minuutin kaneliomenaherkku, Jauhoton Italian pizza, Mustikkainen nice-cream granolalla videoreseptinä,  Näkkileipä siemenistä, Porkkanakakun makuiset Bliss Balls -pallerot ja Helppo raakasuklaavanukas

 

Härkäpapusalaatti avokadotahnalla

Neljälle

Lehtikaalia
1 pieni parskaali
1 punasipuli
artisokan latvoja
mustia oliiveja
1/2 isoa tai 1 pieni kesäkurpitsa
oliiviöljyä
yrttivalkoviinietikkaa
2 kiiviä
1/2  rasiaa Verso esikypsennettyjä kokonaisia luomu härkäpapuja 

Avokadotahna:
3 avokadoa
1 valkosipulin kynsi
1 sitruunan mehu
suolaa, pippuria

Palastele lehikaali ja pilko pieni parsakaali sekä punasipuli kulhoon. Leikkaa kesäkurpitsasta kapeita siivuja ja paista ne pannulla pehmeiksi runsaassa oliiviöljyssä ja etikassa (esim. yrttivalkoviinimaustettu). Mausta kesäkurpitsasiivut suolalla ja pippurilla.

Kuori avokadot ja murksaa ne haarukalla. Sekoita soseeseen sitruunan mehu ja kuorittu ja silputtu valkosipulin kynsi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Asettele lehtikaali ja parsakaali paloina kulhoon, punasipuli pienennettynä sekaan, päälle oliivit ja puolitetut artisokat ja niiden päälle paistetut kesäkurpitsasiivut. Lado pinnalle avokadotahna ja Verso härkäpavut. Koristele kiivin siivuilla ja valuta koko salaatin päälle oliiviöljyä.

Yhteistyössä Verso Food