Food: Kastikkeet 11.7.2016

Helppo ja herkullinen salaattikastike

Teksti: inspirations

salaatinkastikeSitruuna valkoviinietikkaHelppo ja herkullinen salaattikastike vuohenjuusto

Kesä on lounassalaattien parasta aikaa. Tuoreita kasviksia on helposti saatavilla ja ruokaisasta salaatista saa herkullisen aterian kotona, mökillä tai picnicillä. Vuohenjuusto, paahdetut cahew-pähkinät, tuoreet vihannekset ja makeat hedelmät tekevät tästä salaatista täyttävän ja kiinnostavan. Helppo ja herkullinen salaattikastike on keällä iso plussa. 

Oletko tutustunut Rajamäen kotimaisiin etikoihin? Viinietikkoja on tarjolla monta kiinnostavaa makua, joista löytyy sopiva vaihtoehto jokaiseeen makuun ja ruokaan. Tähän salaattikastikkeeseen valitsin Sitruuna Valkoviinietikan. Lisäsin saman verran öljyä ja kourallisen tuoreita yrttejä ja todella herkullinen kastike oli hetkessä valmis. Etikan happamuus korostaa kiinnostavalla tavalla salaatin makeitakin makuja. Rajamäen sivuilla voi myös tutustua makujen syntyyn ja tutkia makukartasta, mistä kaikista aineista saamme lisättyä ruokiin monipuolisia ja makeita omiaisuuksia (makea, hapan, suolainen, karvas ja umami).

Helppo ja herkullinen salaattikastike

n. 0,5 dl oliiviöljyä

Vähän alle 0,5 dl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa

Reilusti tuoretta basilikaa, minttua, rosmariinia ja timjamia

Suolaa ja pippuria

Salaatti

Salaatinlehtiä

Herneenversoja

2 isoa tomaattia

1/3 kurkkua

1 iso avokaado

1/4 hunajamelonia

Aurinkokuivattuja tomaatteja

Oliiviöljyssä pannulla paahdettuja cashew-pähkinöitä 

150 g vuohenjuustoa

*Yhteistyössä Rajamäen