Food: Härkäpavut 14.9.2016

Sitruunaiset härkäpapumuffinssit syksyn parhaisiin hetkiin

Teksti: inspirations

Sitruunaiset härkäpapumuffinssit syksyn parhaisiin hetkiinmuffinssitaikinamuffinssitmuffinsseja

Lämpimät muffinssit kuuluvat syksyn suloisimpiin hetkiin! Niihin samoihin hämärtyviin iltoihin pehmeiden vilttien, villasukkien ja kynttilöiden kanssa. Yleensä kun haluan jotain herkullista ja helppoa herkkuhampaan kolottaessa, löydän itseni sekoittelemasta muffinssitaikinaa keittiöstä. Jo muffinssien tekeminenkin on kivaa. Söpöihin kuppehin lastatusta taikinasta pitää tietysti jättää aina pari etusormellista maisteltavaksi sellaisenaan.

Oman ruokafilosofiani mukaan parhaat herkkuhetketkin ovat terveellisiä. Näissäkään muffinsseissa ei ole vaaleita jauhoja, eikä sokeria – sen sijaan paljon aitoja, hyvää oloa ja terveyttä vaalivia aineita mantelijauheen ja härkäpapujen muodossa. Sitruunainen twisti tuo kivaa raikkautta taikinaan ja pehmeään mascarpone-vaahtoon.

Verson härkäpapugranola on herkullinen tuote, joka taipuu moneen. Tähän muffinssitaikinaan murskasin granolan, mutta vain sen verran, että taikinaan jäi vielä kivan rapeaa rouskuteltavuutta. Muita ideoitani Verson härkäpaputuotteista löydät täältä. Kaikkia niitä yhdistää korkea kotimaisuusaste sekä ekologinen tuotantotapa, kun härkäpavut tulevat suoraan suomalaisilta tuottajilta ♥

Sitruunaiset härkäpapumuffinssit syksyn parhaisiin hetkiin

Taikinaan:

4 dl mantelijauhoja

1 dl murskattua Verso härkäpapuvgranolaa

2 kananmunaa

150 g sulaa voita

n. 0,5 dl sitruunan mehua

steviaa

Kuorrutteeseen:

2 dl kuohukermaa

250 g mascarponea

n. 3 rkl sitruunan mehua

2 tl raastettua sitruunan kuorta

steviaa (tai haluamaasi makeutusta)

Päälle vadelmia koristeeksi

  1. Murskaa Härkäpapu granola jauhoksi esimerkiksi blenderissä.
  2. Sekoita jauhot keskenään.
  3. Sulata voi ja sekoita se, rikotut kananmunat, puristettu sitruunan mehu ja stevia jauhojen kanssa.
  4. Jaa taikina muffinssivuokiin ja laita uuniin 200 asteeseen n. 7-10 minuutiksi.
  5. Vaahdota kerma samaan aikaan, kun taikina oln uunissa.
  6. Nostele mascarpone kermavaahdon joukkoon samalla sekoittaen.
  7. Lisää sekaan sitruunan mehu, raastettu sitruunan kuori sekä steviaa (tai muu makeutus) ja sekoita vielä.
  8. Anna muffinssien jäähtyä hetki uunista tullessa.
  9. Laita kuorrute muovipussiin ja leikkaa pussin yhteen kulmaan reikä. Pursuta kuorrute muffinsseille reiästä.
  10. Koristele esim. vadelmilla.

*Yhteistyössä Verso Food