Food: Kasvislisukkeet 18.1.2017

Viininlehtikääryleet, marinoidut herkkusienet ja kanapalat

Teksti: inspirations

Viininlehtikääryleet, marinoidut herkkusienet ja kanapalat  

Tästä kompbosta tuli kiva ja kiinnostava annos. Vähän salaattimainen, mutta kuitenkin ”enemmän” (yhtään salaatteja väheksymättä). Viinilehtikääryleillä, marinoiduilla herkkusienillä ja itsemarinoiduilla broiskuilla on kaikilla omat vahvahkot makunsa, jotka sopivat yllättävän hyvin yhteen. Tähän settiin voisi tulla vaikka himo ja se sopii minusta yhtä hyvin brunssille kuin illallisellekin.

Viininlehtikääryleet, marinoidut herkkusienet ja kanapalat

Viininlehtikääryleet

100g säilykeviininlehtiä

Täyte:
2 sipulia

oliiviöljyä paistamiseen

1,5 dl vettä

1,5 dl pitkäjyväistä riisiä

3/4 dl pinjansiemeniä

tuoreita yrttejä

suolaa, hivenen valkopippuria

Haudutus:

1,5 dl vettä

sitruunan mehu

voita

  1. Huuhtele viininlehdet, irrota kovat lehtiruodit ja pinoa lehdet.
  2. Kuullota kuoritut ja silputut sipulit öljyssä kasarissa.
  3. Sekoita sipulien joukkoon riisi.
  4. Lisää vesi ja pinjansiemenet.
  5. Mausta ja hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
  6. Jäähdytä.
  7. Levitä viinilehtiä limittäin alustalle levyksi.
  8. Nostele päälle täytettä ja kääri tiukaksi rullaksi. Käytä 2-3 lehteä / kääryle.
  9. Nostele kääryleet tiukasti vierekkäin paistinpannuun.
  10. Kaada päälle vesi ja sitruunan mehu. Asettele päälle voista ohuita lastuja.
  11. Aseta päälle pyöreä voipaperinpala ja sen painoksi esim. ruokalautanen.
  12. Hauduta n. 30 min. ja tarjoa jäähdytettynä liukkeina tai alkupaloina.

Marinoidut herkkusienet

200 g herkkusieniä

1,5 dl balsamiviinietikkaa

3/4 dl oliiviöljyä

1,5 rkl hunajaa

1 dl tuoreita yrttejä silputtuna (esim. ruohosipuli, timjami, basilika, persilja)

2 valkosipulin kynttä silputtuna

suolaa ja mustapippuria

hippunen steviaa

  1. Puhdista sienet ja paloittele ne koosta riippuen 1-4 osaan.
  2. Sekoita kaikki aineet keskenään marinadiksi.
  3. Sekoita marinadi sieniin ja anna maustua jääkaapissa mielellään yön yli.

Marinadi kanasuikaleille tai pilkotuille kanafileille (400 g kanaa)

0,5 dl soijaa

3 valkosipulin kynttä silputtuna

0,5 dl oliiviöljyä

3 rkl Agave-siirappia (tai hunajaa)

0,5 sitruunan mehu

mustapippuria

2 tl sinappia

  1. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään.
  2. Laita broileripalat pakastepussiin tai astiaan ja kaada marinadi päälle. Valele / puristele kaikkialle marinadi.
  3. Laita kylmään maustumaan ainakin tunniksi ennen paistamista kypsäksi.

Kommentit (2)

Niinkin voi suutuntumaa hyvin luonnehtia 🙂 Toisaalta, jos se on outo, on siihen mahdollista tottuakin paremmin muutaman kerran jälkeen. Itse pidän noista tosi paljon.

Olen kerran maistanut herkkusientä. Maistui aivan kumilta.

Niinkin voi suutuntumaa hyvin luonnehtia 🙂 Toisaalta, jos se on outo, on siihen mahdollista tottuakin paremmin muutaman kerran jälkeen. Itse pidän noista tosi paljon.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *