Food: Leivonta 4.4.2017

Yrttiset siemennäkkärit tuoksuvat kesälle

Teksti: inspirations

Yrttiset siemennäkkärit

Yrtit ovat kauniita ja tuoksuvia ja sopivat hyvin leivontaan, myös itsetehtyihin siemennäkkileipiin. Yrttejä voi käyttää vaikka kuinka reilusti ja näkkärin maku ja tuoksu vain paranevat.

*Kaupallinen yhteistyö Verso Food

Keväällä kaikki vihreä lisääntyy ulkona ja tuoreita kasviksia tekee mieli käyttää enemmän keittiössäkin. Ennen varsinaista nokosten ja muiden villiyrttien aikaa turvaudutaan vielä kaupan valikoimiin. Näkkärin tein kokonaan erilaisista siemenistä sekä proteiinirikkaasta kotimaisesta Verson härkäpapurouheseoksesta. Jos haluat varmistaa, ettei ainesosissa ole ollenkaan gluteenia, tarkista rouheseoksen pakkaus (aiemmissa oli vielä ohramallasuutetta, uusissa ei enää).

Siemennäkkärien päälle sopii hyvin punajuurihummus, resepti täällä.

Yrttiset siemennäkkärit

3 kananmunaa
10 rkl auringonkukansiemeniä
4 rkl pellavansiemeniä
5 rkl kurpitsansiemeniä
7 rkl Verso-härkäpapurouheseosta

4 rkl mantelijauhetta

kourallinen tuoreita yrttejä (esim. rosmariinia, basilikaa, ruohosipulia ja timjamia)

  1. Jauha härkäpapurouheseos tehosekoittimen silppurissa tai monitoimikoneessa jauhemaiseksi, saa jäädä hieman rakeiseksi.
  2. Silppua yrtit ja riko kananmunat.
  3. Sekoita kaikki aineet pehmeäksi taikinaksi ja kaulitse ja painele levyksi.
  4. Jos taikinasta tulee liian pehmeää, lisää härkäpapurouheseosta.
  5. Leikkaa paloiksi. Paista 160 asteessa 20 minuuttia.

Paljon erilaisia reseptejäni Härkikseen ja muihin Verson härkäpaputuotteisiin löydät täältä.