Kun uusi vuosi alkaa tuntuu siltä, että haluaa kaiken olevan vähän uutta tai vähintään haluaa ainakin nähdä asioita uudelta kantilta. Meillä on vielä muutama päivä lomaa ja käytän näitä viimeisiä lomapäiviä arjen uudelleen organisointiin ja yksinkertaistamiseen. Arki rullaa parhaiten kun turhat tavarat ovat poissa tieltä kuten esimerkiksi lasten liian pieneksi jääneet vaatteet. Kasaan ne ja laitan kiertoon. Vaatemallistoni näytekappaleet lähtevät myös kiertoon muutamaa yksilöä lukuunottamatta.

Omaan vaatehuoneeseeni kaipaan selkeyttä ja tilaa jotta lempivaatteeni löytyvät helposti. Kehonmuotoni on myös muuttunut parin viimeisen vuoden aikana joten siitäkin syystä garderoobi muuttuu. Lasten vaatteet laitan kiertoon sukulaisille, ystäville tai Facebookin kierrätysryhmään. Omat vaatteet taidan tällä kertaa laittaa Reloveen jälleenmyyntiin. Heillä on myös noutopalvelu jotta ei käy niin, että ajan 5 kk tavarat auton takakontissa. Sitäkin on tapahtunut. Kun käyn läpi koko vaatehuoneen saan myös uutta perspektiiviä olemassaoleviin vaatteisiin ja löydän uusia tapoja yhdistää vaatekappaleita ja tiedän mitä sinne tarvitsen enkä hanki mitään turhaa.

Olen myös täysin hurahtanut näihin Gauhar Helsinki tuoksupusseihin jotka raikastavat vaatehuoneessa. En juurikaan pidä keinotekoisista tuoksuista mutta näissä on aivan ihanan puhtaan luonnollinen tuoksumaailma. Tämä siivousriitti auttaa myös joulunjälkeiseen tyhjyyden tunteeseen. Kaikki turha tingeltangeli pois ja eteenpäin uutta kohti. Sen verran perinteitä kuitenkin kunnioittaen, että kuusi lähtee vasta loppiaisena tai nuutinpäivänä… Viimeistään silloin 😉

Raikasta viikonloppua toivottaen,

Janina

 

X