Janina Fry

Arjen ruokarumban helpottaja

Teksti:
Janina Fry

Kaupallinen yhteistyö Anton & Anton kanssa.

Kokkailen paljon ja mielelläni. Onneksi pidän siitä koska muuten sitä saisi tehdä hampaat irvessä. Välillä tuntuu toisaalta siltä, että ideapankista ei löydy uutta kulmaa arkikeittiöön omasta takaa. Siksi halusin testata Anton& Antonin arkiruokakassin. Puhtaita luomu raaka-aineita käsinpoimittuna valmiina kassissa. Just sitä mitä pitää olla, eikä muuta. Välillä kun käy itse kiireessä kaupassa haalii koriinsa myös paljon turhaa, siksi tämä ruokakassin tilaaminen on loistava juttu. Minun lempiruokani tämän viikon kassissa oli kuha. Sitä tulee harvemmin laitettua koska lapset rakastavat lohta ja niin sitä vain helposti urautuu kokkaamaan samoista hyväksi havaituista raaka-aineista jotta kaikilla varmasti lähtee nälkä.

 

Anton & Antonilta löytyy myös nämä viehättävät kangaskassit.

Ruokakassin mukana tuli hyvät ohjeet viikon ruokiin, mutta koska yleensä luovin omalla tavallani muokkasin reseptejä hiukan. Halusin varmistaa, että kuha ei tulisi kuivaksi joten otin nuoremman pikkuveljeni Benjamin Frostellin langan päähän. Hän on vuoden luomukokki vuodelta 2016. Halusin välttää pannussa paistamisen joten Benjaminin ohjeella laitoin kuhan kiertoilmauuniin 200 asteeseen viideksi minuutiksi. Sen jälkeen seurasin sitä kolmisen minuuttia kerrallaan ja kun se alkoi puskemaan nestettä pinnalle otin sen hetkeksi pois ja lisäsin hieman lämpötilaa ja laitoin grillivastuksen päälle. Sitten kuha vielä muutamaksi minuutiksi uuniin. Tällä tavalla kuhaan tuli täydellinen suutuntuma. Valkoinen kala joka on liian pitkään kypsytetty tulee ikävän kuivaksi ja sitä halusin välttää. Lisukkeeksi paistoin muutaman sekunnin pannulla pinaatinlehtiä.

Anton & Antonin ruokakassissa oli myös heidän oma valmistama pinaattikastike ja luomu perunamuussi. Tämä nopeuttaa ruoanlaittoa huomattavasti. Arki-iltoina kun lapsilla on treenejä ja ennen sitä pitäisi ehtiä saada kunnon illallinen syötyä. Miten teillä? Oletteko tilanneet ruokakassia? Millainen kokemus se oli? Kuulen mielelläni mitä mieltä olette.

Janina <3

X