Janina Fry

Easy like sunday morning

Teksti:
Janina Fry

Oi ihana sunnuntai. Nautin siitä, että sunnuntaiaamuisin syödään hitaasti ja pitkään aamiaista ja luetaan lehtiä ja ollaan yhdessä. Tällä viikolla kun konkreettisesti alkoi jonkinlainen uusi arki, koska lapset menivät kouluun ja me aikuiset aloimme hieman kasvattamaan liikkumareviiriämme, olen huomannut olleeni hieman kireä. Kiva kun on vähän vapaampaa mutta välillä pieni epäilevä ääni sisälläni kysyy, millä hinnalla?

Tämän lisäksi meillä on suuria positiivisia muutoksia elämässä jotka teettävät työn lisäksi paljon tekemistä. Kerron siitä lisää tuonnempana kun aika on oikea. Siksi tämä sunnuntai on erityisen ihana. Tänään levätään, nautitaan ja ladataan akkuja. Kävin aamulla varhain pulahtamassa meressä, kun aurinko paistoi miltei siniseltä taivaalta. Itsekseni siinä laiturinnokalla nautin auringon leikkiessä alati liikehtivän meren päällä. Onnea on tämä. Tässä hetkessä saan olla yhtä tämän maailmankaikkeuden  kanssa ja kaikki muut pienet tai isommat huolet tuntuvat pieneltä tämän rinnalla.

Päätän myös muistuttaa itseäni siitä, etten anna monen asian säätämistä päällekkäin viemään mielenrauhani. Yksi peruna kerrallaan ja muistaa hengittää syvään joka päivä, ei vaan sunnuntaisin. Jotenkin tämä korona-rajoitusten aika oli niin rauhallista, että tämä ensimmäinen viikko oli pieni shokki. Saako myöntää, että nautti siitä poteroitumisesta ja suojassa elämisestä pienessä kuplassa? Kyllä tähän uuteen arkeen pian tottuu mutta just nyt tuntuu tältä ja onneksi on hidas laiska sunnuntai. Janina <3

 

 

X