Janina Fry

Ensimmäinen postaukseni

Teksti:
Janina Fry

Tästä se lähtee.

Tämä on ensimmäinen postaukseni uuteen blogiini joten ajattelin aloittaa kertomalla vähän taustoja. Viimeisen vuoden aikana olen jälleen kerran käynyt henkisen kasvun aikaa ja saanut perspektiiviä moneen vaikeaan tapahtumaan. Vanhempien sairastumiseen ja kuolemaan omaan diagnoosiin, rintasyöpä ja BRCA2 geenimutaatiosta. Tie on ollut pitkä ja kivinen.

Haluan siis jakaa blogissa oivalluksia myös vaikeista asioista kepeiden asioiden rinnalla. Tiedän hyvin omakohtaisesti mitä kärsimys on. Kun nyt koen että olen oppinut jotain mikä on auttanut minua haluan jakaa sitä avuksi ja iloksi muillekin.

Itse löysin apua terapiasta. Terapia ei yksistään avaa lukkoja vaan sanoisinkin että terapiaan kannattaa suhtautua kuin kainalosauvoihin. Sitä saattaa helposti ajatella että terapia itsessään avaa lukot kunhan käyt mahdollisimman pitkään siinä ja puhuu ummet ja lammet.

Vastuu omasta psyykkisestä voinnista.

Itselläni huomattavaa muutosta parempaan alkoi vasta tapahtumaan kun päätin nousta vastuuseen omasta mielenterveydestäni.

Toista mahdollisuutta ei tule, vanhemmat ovat poissa ja suru on kiero kelmi joka kamppaa silloin kun vähiten odotat, mutta elämä jatkuu. Olen saanut kuulla että olen liian herkkä ja että pelot ottavat herkästi vallan. Vastakohtaisesti rakastan ja nautin elämän iloisista asioista ja huumorin kukka kukkii synkimmässäkin aiheessa.

Kun tapahtuu paljon negatiivisia asioita primitiivinen reaktio on pistää päätä puskaan ja niin minä tein. Havahduin kriisikäyttäytymiseni vahingollisuuteen ja järkytyin siitä tosiasiasta että tätä vauhtia uhraan itseni surun ja pelon alttarilla. Minulla on lapset jotka tarvitsevat minua vielä pitkään. Tämä on vaatinut yltiörealistista rehellisyyttä itseäni ja toimintaani kohtaan. Ymmärsin että ennemmin tai myöhemmin totuus on ainoa joka pysyy.

Muutama asia joita jouduin itselleni myöntämään oli että, jos jatkan näin

1. Syön itseni ylipainoiseksi
2. Juon liikaa viiniä
3. Tuhlaan rahani
4. Ajan korttini hyllylle (raskas kaasujalka)
5. Sairastun

Ikään kuin oikeus vääränlaiseen nautintoon tässä ja nyt. ”Because I’m worth it”-lause sai aivan uudenlaisen merkityksen.

Nykyään teen joka päivä tietoisia valintoja joilla vaalin omaa mielenterveyttäni ja kykyäni olla rehellinen itselleni ja silti nauttia elämän koko kirjosta ilman ylilyöntejä.

Toivon myös että tarinani antaa lohtua samankaltaisten asioiden kanssa painiville.

Tuntuiko aihe raskaalta? En tule aina käsittelemään näin surullisia asioita. Tarvitsen elämääni iloa, hyvinvointia, liikuntaa, estetiikkaa ja huumoria. Tämä on oiva kanava jakaa kaikenlaisia tarinoita elämästä joten tervetuloa mukaan.

 

Iloa ja valoa,

Janina

X