Janina Fry

Joulufiilistelijä

Teksti:
Janina Fry

Nyt viime päivinä olen sukeltanut joulutunnelmoinnin maailmaan. En ole kuitenkaan vielä aloittanut toden teolla joulukoristelut kotona mutta olen fiilistellyt sitä enemmän kaupungilla liikkuessani. Minun on myönnettävä että, olen mahdoton jouluromantikko. Siksi ilahduin taannoin kun luin jutun jossa psykologit olivat todenneet että,  jouluelokuvien katselu lisää onnellisuutta. Miksi ei kaikki muut joulujutut sitten lisäisi sitä myös? Kuten esimerkiksi Jouluradion tai Christmas FM:n kuuntelu kun leivot pipareita kynttilänvalossa glögiä siemaillen. Tähden ripustaminen ikkunaan ja kodin koristelu yhdessä lasten kanssa progressiivisesti kohti jouluaattoa. Aloittaa pitää tietenkin marraskuussa kun on muuten niin synkkää ja pimeää.

Mieheni onkin vitsaillut kavereillemme näin, ”Joulukautemmehan alkaa jo syyskuussa. Ainoat off season joulukuukaudet osuvat meillä keski- ja loppukesään.”

Joululaulut

Yhdessä laulaminen kuuluu vahvasti myös meidän jouluperinteisiin lasten kanssa. Siksi heitin idean serkulleni Anna Wikstenille joka laulaa useammassa kokoonpanossa kuten Soul Sisters-ryhmässä ja Juurakossa, yhteisestä jouluprojektista serkkujen, perheenjäsenten ja ystävien kanssa kun kerran kaikki pidämme musisoimisesta. Tämä siemen lähti sitten itämään ja kasvoi kuoroksi, joka koostuu sukulaisista ja ystävistä lapsineen. Halusimme luoda uutta musiikkia, ja sen myötä jakaa muiden kanssa omien perheidemme välistä yhteenkuuluvuutta ja kenties rohkaista muita tekemään jotain samantyyppistä.

Svänglakören

Ryhmän nimi on Svänglakören, johon kuuluvat minun lisäkseni tyttäreni Sophia Fry, Klaus ja Kim Suhonen, Anna Wiksten, Heidi Kiviharju, Pi Viana lastensa Saga&Jawa Lönnström kanssa sekä Malin Kajander lastensa Mahira Paukku ja Engla Kajander kanssa. Projektin ajatuksena on välittää joulutunnelmaa sekä muistuttaa yleisöä siitä, että kallisarvoisin ja kenties yksinkertaisin lahja on läpi ajan ollut yhdessä vietetty aika. Kappaleen nimi on Si och så (Vähän niin ja näin) ja sävellys on laulavan kitaristin Klaus Suhosen käsialaa.

Tällä kappaleella esiinnymme Porvoon jouluavajaisissa 23.11 joten joulukoristelut kotona jäävät vielä tänä viikonloppuna haaveeksi mutta ensi viikolla aion ottaa aikaa kotona tunnelmointiin.

 

Hyvää viikonloppua <3

Janina

 

 

 

 

 

 

X