Janina Fry

Madeirasinappi

Teksti:
Janina Fry

Jouluvalmistelut ovat täällä jo kovassa vauhdissa kaiken muun työnteon ohella ja kuusikin on viritetty pystyyn. Kaunein ja aidoimman näköinen silkkikuusi löytyi viime vuonna ja plussaa tässä on vielä se, että siinä on valot valmiina. Tämä on jo toinen joulu kun mennään tällä kuusella. Tuon silti tämän lisäksi myös hieman kuusenoksia sisälle tuomaan havun tuoksua. Koristelu on toki vielä kesken ja usein tilanne elää koristeiden suhteen jouluaattoon asti.

Eilen illalla keitin kattilallisen sinappia yömyöhään vanhalla reseptilläni ja ajattelin jakaa sen täällä teille. Minulta on jo monena vuonna toivottu tätä sinappia joululahjaksi lähipiirissäni. Rakastan myös itse saada erilaisia sinappeja ja niitä onkin kiva olla useampi joulupöydässä.

Madeira-sinappi

57 gr sinappijauhetta

1 1/4  sokeria

1 1/4  kuohukermaa

2  kanamunaa

1 – 2 rkl madeiraa, sherryä tai konjakkia

Sekoita sinappijauhe ja sokeri tasaisesti kattilanpohjalle. Vatkaa kanamunat erikseen kerman kanssa. Kaada sitten seos kattilaan sinappijauheen ja sokerin päälle. Kuumenna kaikki ainekset kattilassa ja hämmennä jatkuvasti. Seos palaa helposti pohjaan jos lämpötila on liian kuuma tai jos et sekoita sitä jatkuvasti. Resepti on helppo mutta sinapin keittäminen vaati keskittymistä. Joinakin vuosina olenkin onnistunut hajamielisyydessäni kärtsäämään sen. Kaada sinappi purkkeihin ja anna jäähtyä. Anna maun vetäytyä jääkaapissa pari päivää. 

Tyllihame ja neulepusero Blusbar, Muotikuu. Hiuspanta ja korvakorut Gauhar Helsinki. Silkkinen joulukuusi Viherviisikko.

Keitin itse nelinkertaisen satsin ja sain yhdeksän purkkia sinappia. Nyt mulla sattui olemaan tällaisia lasipurkkeja mutta usein olen käyttänyt käytettyjä pilttipurkkeja jotka desinfioin kiehuvalla vedellä.

Ihanaa iltaa <3

Janina

X