Janina Fry

Taloprojektin vaiheita askel askeleelta

Teksti:
Janina Fry

Taloprojekti on edennyt askel askeleelta viimeiseen vaiheeseen. Vielä toki vierähtää kevyesti ainakin kuukausi ennen kuin pääsemme toden teolla muuttamaan mutta loppu häämöttää jo. Huomenna menen sisustussuunnittelijan kanssa pohtimaan kalusteiden sijaintia ja tyyliä, jolloin ajatus kirkastuu siitä mitä nykyisistä kalusteista säilytetään ja mitä laitetaan myyntiin ennen kun irtisanomme väliaikaisen asuntomme. Paljon pieniä tärkeitä asioita on tehtävä valmiiksi kuten postilaatikon tilaaminen, jätelaitoksen kanssa sopimuksen tekeminen, netti- ja kaapeliyhteydet, vakuutukset jne.

Ajattelin näyttää tässä postauksessa kuvia vaihe vaiheelta talonrakennus projektista.

Joulukuu 2019

Huhtikuu 2020

Tämä tapahtui huhtikuussa 2020 heti kun rakennuslupa oli saatu. Oli niin ihanaa kun vihdoinkin projekti nytkähti kunnolla käyntiin. Edeltävinä kuukausina olimme suunnitelleet 5D ohjelmalla tulevaa taloa yhdessä Jukka-talon ammattimaisen tiimin kanssa. Toukokuussa ryhdyimme jo valmistamaan silloista kotiamme myyntiä varten.

Huhtikuu 2020

Tein juoksulenkit aina tontille ja takaisin jotta pystyin seuraamaan päivä päivältä edistymistä.

 

Kesäkuu 2020

Kesäkuussa 2020 perustus oli valettu. Ilma oli kuin morsian. Talopaketti saapui heinäkuun viimeisellä viikolla ja parissa päivässä olikin jo kattoa myöten talon runko paikallaan.

Heinäkuu 2020

 

Saman päivän iltana.
Heinäkuun viimeisen viikon lopussa vietimme harjannostajaisia aurinkoisessa kelissä terassilla.

Elokuu 2020

Viikot etenevät tasaiseen tahtiin ja sisätyöt lähtevät käyntiin. Käymme tontilla usein ihmettelemässä ja suunnittelemassa eri vaiheita. On mielestäni tärkeää nähdä miltä siellä näyttää eri valossa eri aikoihin päivästä.

Elokuun puolessa välissä valitsemme sisustussuunnittelija Kia Huumosen kanssa sisämateriaalit.

 

Joulukuu 2020

Syksyn edetessä saimme joka viikonloppu iloita siitä miten paljon projekti oli edennyt edellisellä viikolla. Koko ajan on ollut tunne, että työt etenevät varmasti ja tehokkaasti. Joulukuussa 2020 oli keittiön asennuksen vuoro. Keittiömme tulee Noblessa-keittiöltä.

Olimme pyöritelleet eri värivaihtoehtoja keittiölle ja lopulta päädyimme tähän tammen ja valkoisen harmoniseen yhdistelmään. Tärkeää on että tilaa on riittävästi säilytykselle ja kokkailulle ja oleskelulle.

Tammikuu 2021

Mitä portaisiin tulee olin jo aikaisessa vaiheessa ihaillut Grado Designin portaita joten tammikuun alussa vahvistimme porrastilauksen. Pitkään olin ollut sitä mieltä, että meille tulee musta runko mutta loppumetreillä päädyimmekin Kide-malliin ilmavan vaaleana. Eikä aikaakaan niin huterat rakennusajan portaat olivat muisto vain.

 

Testasin viime viikolla valokatkaisimista joko valot on kytketty ja kun yhtäkkiä portaiden valot tulivat päälle olin aivan innosta piukeena vaikka suojapaperit vieläkin peittivät ja peittävät portaita. Pian viimeiset työt on tehty ja suojapaperit poistetaan. En malta odottaa miltä kaikki näyttää kun saamme kalustaa tämän kodiksi.

Minulle oli tärkeää että pystymme nauttimaan auringosta ja valosta pitkin päivää auringonnoususta auringonlaskuun. Nyt tuntuu ja näyttää siltä että olemme onnistuneet siinä. Sitten on vaan pidettävä ikkunat puhtaana.

Helmikuu 2021

Saunan ja kylpytilojen viimeistely ja vesikalusteiden asennusta. Sitten voimme jo pikkuhiljaa odottaa rakennustarkastusta ja kun vihreä valo on annettu me muutamme sisään.

Janina ❤️

X