Janina Fry

Uusi perheenjäsen

Teksti:
Janina Fry

Tänä syksynä tapahtui jotain mitä olimme lasten kanssa kovasti toivoneet jo useamman vuoden. Meille saapui koiranpentu. Tämä oli ollut enää miehestäni kiinni joten kun hän antoi myöntymisensä me olimme valmiita vastaanottamaan karvaisen vauvan vaikka heti.

Mikä rotu

Meidän tapauksessa oli selvää että rodun pitää olla allergiaystävällinen. Sellaisia rotuja on useampia mutta, pienen harkinnan jälkeen päädyimme Maltankoiraan. Maltankoira on iloinen ja tarkkaavainen pikkukoira. Se oppii nopeasti uusia asioita ja on reipas lenkkeilijä pienestä koostaan huolimatta. Maltankoira tulee myös hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Hän on rohkea, älykäs, aktiivinen, seurallinen ja leikkisä. Tuntui että tämä rotu sopisi meille kuin nenä päähän.

Dusty leikkii kaverinsa Tacon kanssa.

Läsnäolo on ovi hyvinvointiin

Etsimme rodun kasvattajia ja tiedustelimme milloin olisi pentueita odotettavissa. Kuin ihmeen kaupalla eräällä luotettavalla rodun kasvattajalla oli kaksi pentua vielä itsellään ja he sattuivat olemaan luovutusikäisiä. Tämä pieni uros joka meille valikoitui oli luonteeltaan kaikkea sitä mitä maltankoira parhaimmillaan on. Hänestä olisi kuulemma tullut näyttelykoira koska luonne oli siihen täydellinen mutta, tällä pikku pennulla sattui olemaan vinot hampaat. Mikä onni meille ja näin hän oli juuri epätäydellisen täydellinen meille. Me emme olleet ajatelleet käydä näyttelyissä vaan pitää ja rakastaa häntä perhekoirana joka auttaa pitämään oven auki läsnäoloon ja hetkessä elämiseen sellaisena kuin hän on.

Dusty, Dustin, Dustian, Dustig tai Dusty Bun

Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja niin myös tällä pikku pallerolla. Hän viihtyy myös omassa kantokassissaan ja hänet koulutetaan hyväkäytöksiseksi jotta hän voisi olla menossa mukana mahdollisimman paljon. Hän on myös minun toimistokoira ja nukkuu minun jaloilla kun kirjoitan tietokoneella. Hänestä saatte kyllä kuulla enemmänkin jatkossa. Haluaisin muuten kuulla teiltä muilta lemmikin omistajilta mitä positiivisia muutoksia lemmikkinne on tuonut arkeenne jota ette osanneet odottaa?

Iloa ja valoa,

Janina 💕

X